Když mlsat, tak zdravě
Sdílet na FacebookuČokoláda pro dobrou náladu
Čas od času si kousek lahodné kakaové chuti dopřeje každý z nás. Věděli jste ovšem, že nápad přidat do mléčné čokolády ořechy vznikl ve Švýcarsku? Dopřejte si smyslný požitek s mléčnou čokoládou s jádry lískových ořechů enerBiO, která obdržela dTest značku kvality a získala nejlepší hodnocení mezi testovanými čokoládami.
Do testování bylo zahrnuto 11 čokolád a ty čekalo podrobné přezkoumání, zda lahodí nejen oku, ale zda oslní i svou chutí. Posuzovala se tučnost, tedy množství kakaového másla, kde naše čokoláda s 39,7 % předčila ostatní. Prvenství má i co se týče obsahu mléčného tuku (6 %). Následná hra na Popelku měla odhalit množství a kvalitu obsažených ořechů, přišla i řada na chuťovou a aroma stopu. Plusové body jsme získali díky tomu, že do naší čokolády přidáváme přírodní aromata a též se pyšníme logem bioprodukce.
Nevíme jak vám, ale nám se už sbíhají sliny.
To pravé ořechové
Vlašské ořechy jsou v kuchyni skutečným pokladem. Věděli jste například, že zbystřují a zrychlují paměť, jsou bohaté na antioxidanty, další vitamíny, minerály a rostlinné oleje? Vyzkoušejte jádra vlašských ořechů z naší privátní značky Genuss Plus, která v dubnu obdržela dTest značku kvality. Vychutnejte si je v jogurtu, müsli, v oblíbeném koláči či jen tak samotné.
Vybrat ten správný ořech je občas oříšek. Češi obecně mají ořechy všeho druhu velice rádi a než bude jejich doba, musíme sáhnout po balení v obchodech. Do testování bylo zahrnuto 14 balení jader vlašských ořechů. Posuzoval se jejich vzhled, chuť, vůně, tučnost a kyselost. Dále zda jsou správně vysušená a nejsou v nich cizí příměsi. A naše vlašské ořechy v těchto testech obstály.
Věděli jste, že jelikož vlašské ořechy připomínají svým tvarem po vyloupnutí lidský mozek, věřili staří Řekové a Římané, že léčí bolesti hlavy?