Menu
4. srpna 2021
Síť drogerií ROSSMANN spouští letos již druhou vlnu charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který je součástí její dlouhodobé strategie. Stejně jako na jaře budou moci zákazníci proměnit své nevyčerpané body v dobrý skutek prostřednictvím hlasování v mobilní aplikaci věrnostního programu ROSSMANN CLUB. Nakupující mají nyní šanci podpořit příběhy ve spolupráci s třemi dobročinnými organizacemi DEBRA ČR, Modrý klíč a Helppes. Celkově poputuje na charitativní účely 1 000 0000 korun. Druhá vlna odstartuje 4. srpna a potrvá až do konce prázdnin, tj. 31. srpna 2021.
 

Zákazníci drogistické sítě ROSSMANN dostanou opět šanci podat pomocnou ruku těm, kteří v životě neměli tolik štěstí. Po úspěšné jarní vlně, v níž věnoval ROSSMANN společně se zákazníky jeden milion korun, je tu další možnost pomáhat. Tentokrát se zaměří na tři příběhy nevyléčitelně nemocných dětí, které potřebují dlouhodobou zdravotní péči.

Charitativní projekt KDE SRDCE POMÁHÁ jsme odstartovali v minulém roce a volně jsme tak navázali na společensky odpovědné aktivity, v nichž se naše společnost dlouhodobě angažuje. Charitativní činnost má pevné místo ve strategii naší společnosti a věřím, že je klíčová jak pro nás, tak pro naše zákazníky. To ostatně dokazuje jejich velký zájem, z čehož máme každý rok velkou radost,“ přibližuje Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN.

 

Ošetřující materiál pro Péťu

Dnes čtyřletý Péťa se narodil s tzv. nemocí motýlích křídel. Ta mu způsobuje puchýře a rány na celém těle. Při narození chyběla Péťovi kůže na několika prstech na ruce a na nožičkách od kolen až po nárty. Vážné onemocnění mu nedovoluje hrát si a objevovat svět tak, jako to dělají ostatní děti. Každodenní péče o něj je časově, finančně a hlavně psychicky náročná. Navíc nákladné zdravotní pomůcky a ošetřující materiál hradí pojišťovna jen částečně. Pomozte Péťovi  společně s organizací DEBRA ČR ke snazšímu životu.

 

Speciální komunikační zařízení a kočárek pro Karolínku

Karolínka je 11letá slečna s  Rettovým syndromem, vážným neurovývojovým genetickým onemocněním vázaným na chromosom X, které ji stále více uvězňuje v jejím těle, jenž nedokáže ovládat. Znemožnilo jí používat i těch pár slov, které před plným propuknutím nemoci uměla. Nedokáže uchopovat věci, nemůže si proto ani hrát, není schopna stát na nohou, sužují ji epileptické záchvaty, má dechové obtíže, postupem času jí bude život stále více komplikovat zhoršující se skolióza. Speciální komunikační zařízení Karolínce umožní pomocí zraku a následně hlasového výstupu sdělit, co zrovna potřebuje. Zdravotní kočárek je navíc pro Karolínku s ohledem na postupující skoliózu a nutnost fixace těla jedinou cestou, jak se ve světě pohybovat.

 

Asistenční pes pro Toníčka

Tříletý Toníček trpí Menkesovým syndromem, který postihuje chlapečky. Jedná se o metabolické onemocnění, při kterém v těle špatně fungují přenašeči mědi. Pro správné fungování různých orgánů, svalů a kostí je měď nesmírně důležitá. Toníčkovo onemocnění je doprovázeno opožděným psychomotorickým vývojem, vadou řeči a záchvaty. Rodina touží po psím pomocníkovi, který by byl nejen Toníkovým asistentem, ale hlavně přítelem do nepohody.

V rámci charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ věnovala společnost ROSSMANN od roku 2020 na dobročinnost již 5 milionů korun, ze kterých hradí výcvik asistenčních psů, přispívá na zdravotní péči pro nevyléčitelně nemocné děti nebo pomáhá financovat koupi kompenzačních pomůcek pro děti s postižením. Vzhledem k situaci související s pandemií koronaviru se kromě pomoci handicapovaným dětem od loňského roku soustředí i na pomoc seniorům a lidem, kteří se ocitli v nouzi.

Více informací o charitativním projektu získáte ve videomedailonku, který se věnuje aktivitám realizovaným v roce 2020, na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích ROSSMANN Česká republika.

Tisková zpráva ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 2021_vizuál ke stažení