Menu
20. září 2021
Mezinárodní organizace GREEN BRANDS odevzdala během slavnostního galavečera ocenění značkám, které splnily náročné podmínky hodnoticího procesu. Na akci se sešli nejen zástupci oceněných značek z Česka, Maďarska a Rakouska, ale i členové odborné poroty ze Slovenska.
 

Akce je zatím největším galavečerem v historii GREEN BRANDS, protože kvůli koronavirové přestávce se nemohla konat odevzdávání v jednotlivých zemích v uplynulém roce. V historické budově vídeňského Palais Niederderösterreich se proto 15. srpna 2021 střetli porotci a zástupci udržitelných značek ze čtyř zemí, což byla skvělá příležitost pro navázání nových partnerství.

Na slavnostním programu bylo oceněno 55 značek z Rakouska, Maďarska a České republiky. Ocenění GREEN BRANDS získaly značky v čtyřech kategoriích: společnost, produkt, služba a potraviny. Z českých značek si ocenění odnesly značky Alterra Naturkosmetik, alverde Naturkosmetik, Biopekárna Zemanka, BIO SONNE, dmBio, DEDRA INNOVATIONS, enerBiO, Frosch, green care PROFESSIONAL, lavera Naturkosmetik, Mitrovsky Angus a Weleda.

Díky „zelené“ pečeti GREEN BRANDS se mohou zákazníci lépe orientovat v této oblasti a podpořit ty značky, které se zasazují za zlepšení životného prostředí, přírody, trvalé udržitelnosti a ekologických životních a výrobních podmínek. Ochranná známka ale není jen výhodou, jak oslovit ekologicky uvědomělé zákazníky. Poskytuje konkurenční výhodu i pro společnosti, které exportují do západních zemí, především do Německa, kde jim může pomoci při získávání dalších nových klientů a zakázek,“ řekl András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS pro Slovensko, Českou republiku a Maďarsko.

Galavečer se už tradičně konal i za podpory významných osobností rakouského veřejného života. Mezi hosty byla Leonore Gewesslerová, spolková ministryně pro životní prostředí, dopravu, inovace a technologie, a Werner Kogler, rakouský vicekancléř a ministr pro veřejnou službu, sport, umění a kulturu. Účastníkům večera se přes videoodkaz přihovořil i rakouský prezident Alexander Van der Bellen.

Tisková zpráva ke stažení
GREEN BRANDS_ROSSMANN Česká republika_Alterra a enerBiO_foto ke stažení