Menu
21. prosince 2020
Dva miliony korun věnuje síť drogerií ROSSMANN na podporu dětí, které se ocitly v nelehké životní situaci. O pomoci rozhodli zákazníci prostřednictvím hlasování v třetí vlně charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který ROSSMANN spustil letos na jaře. Nejvíce hlasů získal osmiletý Míša. Ten se brzy bude moci těšit na svého nového asistenčního psa. Pomoci se však dočkají i další děti, které se potýkají s vážným onemocněním.
 

Cílem charitativního projektu sítě drogerií ROSSMANN s názvem KDE SRDCE POMÁHA je pomoci tam, kde je potřeba. Každý zákazník může hlasovat a přidělovat libovolný počet svých nevyčerpaných bodů z věrnostního programu ROSSMANN CLUB příběhu, který jej osloví nejvíce. Projekt si již mezi zákazníky získal oblibu, své body proměňují v dobrý skutek.

V rámci první vlny jsme se i vzhledem k situaci související s pandemií Covid-19 soustředili hlavně na pomoc lidem v nouzi a seniorům. Zároveň jsme podpořili mladého handicapovaného parahokejistu. V druhé vlně jsme pomohli dětem s vážnými zdravotními problémy a stejně je tomu nyní,“ uvádí Olga Stanley, manažerka komunikace ROSSMANN.

 

Výcvik asistenčního psa i rehabilitace

Ve třetí vlně projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, která probíhala od 4. listopadu do 15. prosince 2020, přerozdělil ROSSMANN dva miliony korun na základě hlasování svých zákazníků. Nejvíce hlasů získal osmiletý Míša, který se narodil bez štítné žlázy. Ve třech letech mu pak byl diagnostikován autismus, ADHD a středně těžká motorická retardace. ROSSMANN věnoval 455 465 Kč organizaci Helppes na výcvik asistenčního psa pro Míšu, který mu bude nejen strážným andělem, ale i kamarádem, jenž mu pomůže s orientací v prostoru. Zbytek prostředků pak organizace použije na další dobročinné účely.

Zákazníky zaujal i příběh Barunky, která se od narození potýká s Rettovým syndromem. Tento syndrom mimo jiné způsobuje hypotonii – snížení svalového napětí, jenž Barunce znemožňuje mluvit, uchopovat věci, stát na nohou a špatně se jí dýchá. Částka ve výši 362 211 Kč proto putovala Nadaci prof. Vejdovského, která zajistí nejen pořízení unikátního komunikačního zařízení pro Barunku, aby byla schopná svým rodičům sdělit, co potřebuje, ale i pomoc dalším lidem s těžkým zrakovým postižením.

Pomoci se dočká také osmiletá Emička, která je kvůli dětské mozkové obrně upoutaná na invalidní vozík. Díky finančním prostředkům ve výši 330 148 Kč pro Nadační fond Be Charity získá ortézy, které ji podpoří ve vertikalizaci a budou ji motivovat v chůzi. Tento nadační fond i pomocí dalšího příspěvku ve výši 318 428 Kč od drogerie ROSSMANN uhradí pohybovou léčbu pro sedmiletého Radečka s dětskou mozkovou obrnou. Zbylé finance budou využity na rehabilitaci, koupi kompenzačních pomůcek a na podporu dalších osob s mentálním či kombinovaným postižením.

 

Koupě automobilu i zřízení babyboxu

Částku ve výši 282 511 Kč věnoval ROSSMANN zapsanému spolku Ludvík Hess a Jakub Hess pomáhají odloženým dětem, z. s. na zřízení babyboxu v Náchodě. Srdce zákazníků si získal i příběh šestileté Moniky, která se narodila s poškozením mozku, v důsledku kterého trpí těžkým mentálním i tělesným postižením a potřebuje péči 24 hodin denně. Zvládat nekonečný kolotoč cvičení, krmení a stimulování smyslů pomáhá rodině raná péče. Jedná se o bezplatnou mobilní pomoc, která pravidelně jezdí domů nejen za Monikou, ale i dalšími dětmi. Společnosti pro ranou péči proto ROSSMANN daroval 251 237 Kč na koupi automobilu, který bude určen k uskutečnění pravidelných návštěv, konzultací a dovozu stimulačních hraček a pomůcek dětem se zrakovým a kombinovaným postižením.

Jsme rádi, že našim zákazníkům není osud ostatních lidí lhostejný a chtějí s námi pomáhat. Celkem jsme letos v rámci projektu KDE SRDCE POMÁHÁ věnovali částku ve výši čtyř milionů korun. Další vlnu chystáme příští rok v dubnu, abychom mohli opět pomoci lidem, kteří se ocitli v nouzi nebo jen v životě neměli takové štěstí,“ doplňuje Olga Stanley.

Celý projekt je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu můžete najít na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích ROSSMANN Česká republika.

Tisková zpráva ke stažení
Předání šeku Helppes_foto ke stažení