20. listopadu 2017
Zákazníci drogistického řetězce ROSSMANN opět ukázali, že jim není lhostejný osud lidí v tíživé životní situaci. Ve všech 132 prodejnách v Česku se v sobotu 11. listopadu zapojili do již pátého ročníku Národní potravinové sbírky a za pouhých 12 hodin darovali potřebným více než 1,2 tuny převážně drogistického zboží. Přispěli tak k novému rekordu, který sbírka letos vytvořila.

Matky s dětmi v azylových domech, osamělí senioři či rodiny ve finanční nouzi se mohou před Vánoci těšit na 926 tisíc porcí jídla zcela zdarma. Bezplatná pomoc se k nim dostane díky Národní potravinové sbírce, jejíž pátý ročník se uskutečnil v sobotu 11. listopadu v celkem 750 obchodech v celém Česku. Sbírku letos pomáhalo organizovat přes 4 300 dobrovolníků.

Kromě rekordních 370,4 tuny trvanlivých potravin Češi darovali lidem v nouzi také 41,5 tuny drogistického zboží, což bylo rovněž historicky nejvíce. Nejčastěji šlo o dětské pleny, hygienické vložky či sprchové gely. A právě tento druh pomoci převládal ve všech 132 prodejnách drogerie parfumerie ROSSMANN, jejíž zákazníci po loňské premiéře v Národní potravinové sbírce letos znovu ukázali svoji štědrost.

„Do sbírky jsme se zapojili již podruhé a letos se nám podařilo vybrat více než 1 200 kilogramů převážně drogistického zboží. Tato akce mě také utvrdila v tom, že osud ostatních nám Čechům není lhostejný a dokážeme si najít čas na pomoc potřebným. Pevně věřím, že se v příštím roce budeme těšit ještě většímu zájmu ze strany našich zákazníků a společně pokoříme dosavadní hranici této podpory,“ uvedl Vladimír Mikel, jednatel společnosti ROSSMANN.

Letošní pomoc po zabalení putovala do skladů České federace potravinových bank, NADĚJE, Armády spásy a Charity Česká republika. S jejím doručením tam, kde bude nejvíce potřeba, jim pomůže více než 300 partnerských neziskových organizací poskytujících pomoc potřebným.

image_1872_LIGHTBOX

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích více než 3 600 prodejen a zaměstnává téměř 51 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 132 prodejen s více než 750 zaměstnanci. Více informací naleznete na www.rossmann.cz.