Menu
26. července 2023
Drogerie ROSSMANN zahájila letošní druhou vlnu svého charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN. Členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB mohou od 26. 7. do 22. 8. 2023 ve své mobilní aplikaci hlasovat pro příběh, který je zaujal, a proměnit své nevyčerpané body z nákupů v dobrý skutek. Právě zákazníci tak rozhodnou, jak bude milion korun mezi předem vybrané příběhy rozdělen. Tentokrát drogerie ROSSMANN přispěje na pořízení automobilu pro Verunku, asistenčního psa pro Domíka a rehabilitace pro Simonu.
 

Drogerie ROSSMANN si je vědoma toho, že krása spočívá v tom pomáhat si navzájem. Proto koncem července 2023 spouští letošní druhou vlnu svého úspěšného charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ. Zákazníci mohou v mobilní aplikaci věrnostního programu ROSSMANN CLUB rozhodnout o tom, jak bude rozdělen další milion korun. V této vlně se rozhoduje mezi třemi příběhy a je zcela na volbě každého, který příběh se rozhodne podpořit.

Každý den se snažíme přinášet našim zákazníkům do života radost a inspirovat je. Navíc se věnujeme také různým otázkám, mezi které patří mimo jiné i dobročinnost. A právě s dobrými skutky nám nyní naši věrní zákazníci mohou opět pomoci. Věříme totiž, že ani jim není osud druhých lhostejný,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN.

 

Komu tentokrát ROSSMANN pomůže?

Automobil pro Verunku

Když se Verunka narodila, měla na oušku a nosánku malý puchýř. Poté, co jí sundali náplast z paty po odběrech, strhli jí kůži. Tehdy poprvé vzniklo podezření na nemoc motýlích křídel. Dnes chodí Verunka do 2. třídy a je ve škole moc spokojená. Ráda čte knížky, maluje, tancuje a učí se hrát na flétnu. Chce dělat všechno jako ostatní děti, i když musí být mnohem opatrnější. Rodina Verunky žije až v nejsevernějším cípu Moravy, proto už od narození jezdí až do Fakultní nemocnice Brno na pravidelné lékařské prohlídky a zákroky, které jsou pro její zdravotní stav zásadní. Bohužel rodina aktuálně nemá k dispozici spolehlivé auto, které by Verunku dopravilo do jediného specializovaného centra v ČR.

Asistenční pes pro Domíka

Devítiletý Dominique trpí poruchou autistického spektra a mentální retardací. Jeho postižení pravděpodobně způsobil těžký porod, během kterého měl omotanou pupeční šňůru kolem krku. Domík je krásný a živý kluk s jiskrou v oku, který rád chodí na procházky nebo do bazénu. Asi to nejtěžší na jeho postižení je, že k dorozumění používá neverbální signály. Rodina komunikuje různými znaky a gesty. Domík je druháček a chodí do speciální základní školy v Praze, kde se mu moc líbí. Při kontaktu se zvířátky se vždy jak zázrakem uklidní. Psí kamarád doma a obecně při všem, co během dne zažívá, by byl pro Domíka skvělým pomocníkem k tomu, jak zvládat stresové situace s větším klidem a s jistotou. Měl by tak někoho jen pro sebe. Organizace Helppes má pro něj ve výcviku zlatého retrievera Choopyho, který mu bude nápomocný s rozvojem řečových schopností, bude jeho mostem na cestě k porozumění si s okolním světem, jeho blízkým přítelem, se kterým se bude ve světě, kterému nerozumí, cítit jistější.

Rehabilitace pro Simonu

Svatební cesta změnila Simoně od základu život. Při vyjížďce na kole se svým novomanželem přehlédla za zatáčkou nerovnost na cestě, lekla se a zabrzdila tak, že přeletěla přes řídítka. Podobných příběhů, které končí ochrnutím, se v České republice stává téměř 250 ročně. Handicapovaní se v novém životě musí znovu naučit běžné činnosti. Především ale přijmout sebe sama jako vozíčkáře a nalézt si svou roli ve společnosti. Simona je však neuvěřitelná bojovnice, navzdory svému ochrnutí založila s manželem rodinu – mají dvě krásné a zdravé dcery. Fungovat na vozíku jako máma dvou dětí a později pracovat na plný úvazek bylo samozřejmě náročné, ať už fyzicky, tak i psychicky. Od nepříjemných a neovladatelných křečí jí pomáhá ParaCENTRUM Fenix, jejichž rehabilitace ji doslova vracejí do života. Rehabilitační cvičení Simoně pomáhají v tom, aby neležela doma ztuhlá, nesoběstačná, a mohla tak vykonávat běžné věci.

Buďte s námi tam, kde srdce pomáhá. Prostřednictvím mobilní aplikace ROSSMANN CLUB nyní můžete hlasovat pro jeden ze tří příběhů, který vás osloví nejvíce, a pomáhat tam, kde je to skutečně potřeba. Jeden bod představuje jeden váš hlas, i ten je velkou podporou! Hlasovat můžete opakovaně, a to pro všechny tři příběhy. Udělat něco pro druhé nebylo nikdy jednodušší.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Tisková zpráva ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 2023_2. vlna_DEBRA ČR_Verunka
KDE SRDCE POMÁHÁ 2023_2. vlna_Helppes_Dominique
KDE SRDCE POMÁHÁ 2023_2. vlna_ParaCentrum Fenix_Simona
KDE SRDCE POMÁHÁ 2023_2. vlna_klicovy vizual