Menu
18. října 2023
Drogerie ROSSMANN spouští již letošní poslední vlnu svého charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ. Členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB tak mohou ode dneška 18. 10. až do 14. 11. 2023 ve své mobilní aplikaci proměnit své nevyčerpané body z nákupů v dobrý skutek a rozhodnout, jak bude rozdělena částka 1,8 milionu korun tam, kde je třeba. Ať už je to instalace nového Babyboxu v Kyjově, podpora Katky i dalších maminek samoživitelek, možnost pořízení digitálních pomůcek pro devítiletou Marušku, přispění malé Klárce na tolik potřebné cvičení, zajištění Vánoc plných radosti pro babičky a dědečky či obstarání odborné stimulace a terapie pro Karolínku a další děti.
 

Po úspěšných letošních dvou vlnách projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, které proběhly na jaře a v létě, během nichž daroval ROSSMANN dohromady dva miliony korun, je tu další možnost pomáhat. Zapojit se do rozdělení dalšího 1,8 milionu korun v rámci charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ drogerie ROSSMANN je velmi jednoduché. Prostřednictvím mobilní aplikace ROSSMANN CLUB je možné až do 14. listopadu hlasovat pro jeden ze šesti příběhů. Jeden bod představuje jeden hlas. Hlasovat je možné opakovaně, a to pro všechny příběhy.

„Jsem velmi pyšná na naše zákazníky, kteří dle velkého zájmu o každou z vln našeho charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHA nejsou lhostejní ke svému okolí a chtějí těm, kteří neměli to štěstí, společně s námi pomoci. Pevně věřím, že ani letošní podzim nebude výjimkou,“ komentuje Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN.

Babybox pro odložené děti v Kyjově

Babyboxů je v České republice stále nedostatek, což je obrovská škoda, zachránily totiž doposud již 253 bezbranných miminek. Zapsaný spolek BABYBOX nedostává žádné příspěvky od státu, ale svoji činnost provozuje výhradně z prostředků dárců, ať už jsou jimi společnosti, či velkorysí jednotlivci. Zachraňte nevinná miminka a hlasujte pro tento příběh. Vybrané prostředky budou použity na nový Babybox v Kyjově.

Pomozte Katce a dalším maminkám samoživitelkám

Katka je samoživitelkou dvou dětí. Za svůj životní příběh se nejprve styděla a váhala, zda se přihlásit o pomoc do projektu Fandi mámám. Díky projektu, který jí pomohl materiálně, si uvědomila, že i ona může pomáhat dalším maminkám samoživitelkám postavit se na vlastní nohy a dále se rozvíjet. Ačkoliv je situace Katky stále složitá, sama dobrovolničí pro Fandi mámám a snaží se pomáhat i dalším maminkám. Sama ví, že zejména vzájemná podpora dokáže člověka rychleji posunout vpřed. Ráda by pro organizaci pracovala, stejně jako další samoživitelky, které projekt Fandi mámám zaměstnává. Hlasujte a svými body z věrnostního programu ROSSMANN CLUB podpořte maminku Katku i další maminky samoživitelky a organizaci Fandi mámám. Děkujeme, že jim fandíte s námi!

Digitální pomůcky pro Marušku

Maruška je devítiletá holčička s velkým zájmem o jakékoliv okolní dění, stejně jako další děti v jejím věku. Snaží se poznávat svět kolem sebe, být stejně aktivní a dovádět. Narodila se ale s kombinovanou vrozenou vadou zraku, která jí toto snažení každý den komplikuje. Marušce zhoršuje vidění degenerace sítnice, atrofie zrakového nervu, silná světloplachost a barvoslepost, takže ostře vidí jen na pár centimetrů, ale ani s dioptrickými brýlemi to není žádná hitparáda. Každodenní běžné úkony se tak pro ni stávají často výzvou. Pomoci ji mohou kompenzační pomůcky, které jí ulehčí každodenní zvládání handicapu. Zaujal vás tento příběh? Pak stačí jen v rámci aplikace ROSSMANN CLUB věnovat své body právě Marušce, aby mohla díky pomůckám prožít dětství stejně aktivně jako ostatní děti.

Cvičení a kompenzační pomůcky pro Klárku

Klárka trpí svalovou pletencovou dystrofií, epilepsií a postihla ji mutace dvou genů, přičemž jeden je spojený se svalovým onemocněním, ten druhý zatím není znám, takže ani rodina neví, co je ještě může v souvislosti s Klárčinou diagnózou čekat. Navštěvuje různé terapie (ergoterapie a hipoterapie), rehabilitace (neurorehabilitace, bazény), logopedii atd. Rodina by ale ráda našetřila i na delfinoterapii, která je u dětí s různými typy handicapu velmi účinná. Věří, že vše Klárce pomůže se posunout zase o kus dál. Pomozte Klárce a svými body z věrnostního programu ROSSMANN CLUB přispějte na delfinoterapii, rehabilitace či kompenzační pomůcky, které jí pomohou v dalším rozvoji.

 Vánoce plné radosti pro babičky a dědečky

Ne každý má v životě to štěstí, že poslední chvíle svého života může trávit doma či se svými nejbližšími. Nadační fond Úsměv seniorům se zaměřuje na podporu seniorů, kteří žijí v domovech pro seniory, LDN a podobných zařízeních. Ať už drobným balíčkem, nebo zážitkem se jim snaží zpestřit každodenní rutinu a vnést jim do života trošku radosti. Hlasujte a svými body z věrnostního programu ROSSMANN CLUB udělejte radost babičkám a dědečkům. Každý z nás jednou bude starý a udělá nám radost i malá drobnost.

Odborné stimulace a terapie pro Karolínku

Pětileté Karolínce život připravil do začátku mnoho překážek. Kvůli akutnímu chirurgickému zákroku u její maminky se narodila předčasně. V prvním roce života jí byla diagnostikována dětská mozková obrna a celoživotní zrakové vady. To vše byl pro rodiče velký šok. Těžkou situací je provází poradkyně Martina z rané péče, která dojíždí za rodinou domů. Ukazuje rodičům, jak Karolínku vzpřimovat, jak ji podporovat v pohybu a jak trénovat její zrak. Pomáhá rodině hledat cesty, jak žít co nejnormálnější život. Díky neúnavné práci chodí dnes Karolínka do mateřské školky a rodiče věří, že zvládne i docházku do školy. Čeká ji však ještě dlouhá cesta, na které se neobejde bez odborné pomoci. Podpořte následující odborné konzultace pro Karolínku i další děti s postižením, kterým včasná pomoc dává šanci na samostatnější život.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Tisková zpráva ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 3. vlna 2023_klíčový vizuál ke stažení
Babybox pro odložené děti v Kyjově_ilustrační foto ke stažení
Pomozte samoživitelkám z projektu Fandi mámám_foto ke stažení
Digitální pomůcky pro Marušku_foto ke stažení
Cvičení a kompenzační pomůcky pro Klárku_foto ke stažení
Vánoce plné radosti pro babičky a dědečky_foto ke stažení
Odborné stimulace a terapie pro Karolínku_foto ke stažení