Menu
23. srpna 2023
Druhá letošní vlna charitativní projektu KDE SRDCE POMÁHÁ drogerie ROSSMANN zná své výsledky a další milion korun putuje potřebným. Členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB v období od 26. 7. do 22. 8. 2023 ve své mobilní aplikaci hlasovali pro příběh, který je nejvíce zaujal a proměnili své nevyčerpané body z nákupů v dobrý skutek.
Částka ve výši 307 690 Kč putuje k Verunce na pořízení automobilu, 405 476 Kč k Domíkovi na zajištění asistenčního psa a 286 834 Kč k Simoně na rehabilitace.

 

Charitativní projekt KDE SRDCE POMÁHÁ společnosti ROSSMANN vznikl v dubnu 2020 a plynule navázal na projekt Dejme úsměv dětem. Je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Během letošní druhé vlny tohoto projektu byly představeny ve spolupráci s pacientskou organizací DEBRA ČR, organizací Helppes a–organizací ParaCENTRUM Fenix příběh Verunky, Domíka a Simony, mezi něž se na základě hlasování členů věrnostního programu ROSSMANN CLUB dělil rovný milion korun.

„Charitativní činnost má ve společnosti ROSSMANN své pevné místo již od roku 2009 a za tu dobu jsme na pomoc potřebným věnovali již více než 73 milionů korun. A já bych chtěla moc poděkovat našim zákazníkům, že nejsou lhostejní k osudům druhých a stejně jako my se snažíme každý den vnést radost do jejich životů, chtějí i oni potěšit a podat pomocnou ruku tam, kde je třeba,říká Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN.

Automobil pro Verunku

Když se Verunka narodila, měla na oušku a nosánku malý puchýř. Poté, co jí sundali náplast z paty po odběrech, strhli jí kůži. Tehdy poprvé vzniklo podezření na nemoc motýlích křídel. Dnes chodí Verunka do 2. třídy a je ve škole moc spokojená. Ráda čte knížky, maluje, tancuje a učí se hrát na flétnu. Chce dělat všechno jako ostatní děti, i když musí být mnohem opatrnější. Rodina Verunky žije až v nejsevernějším cípu Moravy, proto už od narození jezdí až do Fakultní nemocnice Brno na pravidelné lékařské prohlídky a zákroky, které jsou pro její zdravotní stav zásadní. Částka 307 690 Kč pomůže rodině pořídit spolehlivé auto, aby už žádné z lékařských vyšetření a potřebných zákroků nemusela nečekaně rušit.

Asistenční pes pro Domíka

Devítiletý Dominique trpí poruchou autistického spektra a mentální retardací. Jeho postižení pravděpodobně způsobil těžký porod, během kterého měl omotanou pupeční šňůru kolem krku. Domík je krásný a živý kluk s jiskrou v oku, který rád chodí na procházky nebo do bazénu. Asi to nejtěžší na jeho postižení je, že k dorozumění používá neverbální signály. Rodina komunikuje různými znaky a gesty. Domík je druháček a chodí do speciální základní školy v Praze, kde se mu moc líbí. Při kontaktu se zvířátky se vždy jak zázrakem uklidní. Získaná finanční částka ve výši 405 476 Kč pomůže k pořízení nejen psího asistenta, ale hlavně parťáka, který bude Domíkovi velikou oporou na jeho nelehké cestě životem.

Rehabilitace pro Simonu

Svatební cesta změnila Simoně od základu život. Při vyjížďce na kole se svým novomanželem přehlédla za zatáčkou nerovnost na cestě, lekla se a zabrzdila tak, že přeletěla přes řídítka. Podobných příběhů, které končí ochrnutím, se v České republice stává téměř 250 ročně. Handicapovaní se v novém životě musí znovu naučit běžné činnosti. Především ale přijmout sebe sama jako vozíčkáře a nalézt si svou roli ve společnosti. Simona je však neuvěřitelná bojovnice, navzdory svému ochrnutí založila s manželem rodinu – mají dvě krásné a zdravé dcery. „Fungovat na vozíku jako máma dvou dětí a později pracovat na plný úvazek bylo samozřejmě náročné. Ochrnutí lidé sice sedí, ale zůstat na vozíku příliš dlouho je fyzicky namáhavé a mnohdy vede ke zdravotním problémům. Nemluvě o bariérách, křečích a mnoha dalších přidružených věcech,“ vysvětluje Simona. Částka 286 834 Kč pomůže Simoně s dostupností potřebných rehabilitačních cvičení, aby mohla i nadále zůstat soběstačnou ženou, zaměstnankyní a 100% mámou i na vozíčku.

Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Tisková zpráva ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 2023_2. vlna_ukončení
Dominique_foto ke stažení
Verunka_foto ke stažení
Simona_foto ke stažení