Menu
27. dubna 2022
Síť drogerií ROSSMANN zahajuje pro rok 2022 další ročník svého charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, který je už třetím rokem součástí dlouhodobé strategie této společnosti. Stejně jako tomu bylo v předchozích letech, mohou zákazníci v mobilní aplikaci věrnostního programu ROSSMANN CLUB hlasovat pro příběh, který je zaujal a proměnit tak své nevyčerpané body z nákupů v dobrý skutek. V rámci první letošní vlny spolupracuje ROSSMANN s neziskovými organizacemi Helppes, KlaPeto a Cesta domů. Další ročník projektu startuje 27. dubna a potrvá až do 24. května 2022.

Krása je pomáhat si navzájem. Toho se drží drogerie ROSSMANN, která i v roce 2022 spouští další ročník svého úspěšného charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ. Zákazníci mohou opět v mobilní aplikaci věrnostního programu ROSSMANN CLUB rozhodnout o tom, v jaké výši a kam poputují darované finance. V první vlně letošního roku se rozhoduje mezi třemi příběhy a je zcela na volbě každého, zda se rozhodne své body dát na pořízení asistenčního psa pro Vojtíka, pomoci Tomáškovi postavit se na nohy nebo poskytnout možnost lidem na sklonku života být doma s těmi, které mají rádi.

„Vše, co děláme, děláme srdcem – vždy s ohledem na společnost a prostředí, ve kterém žijeme. Každý den se tak snažíme přinášet našim zákazníkům do života radost a inspirovat je. Věnujeme se například otázkám ekologie, vzdělávání, dobrovolnictví a dobročinnosti, kam mimo jiné spadá i náš charitativní projekt KDE SRDCE POMÁHÁ,“ komentuje Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN a dodává: „Věříme, že naši zákazníci tyto naše kroky vnímají a budeme velmi rádi, když se opět do projektu zapojí a pomohou srdcem spolu s námi!“ 

 

Asistenční pes pro Vojtíka

Vojtovi toho život nenadělil zrovna málo, trpí autismem, vývojovou poruchou motorických funkcí, metabolickou poruchou, obsedantně-kompulzivní poruchou a poruchou pozornosti. S těmito životními komplikacemi bohužel nemůže svět objevovat tak, jak by si zasloužil. Organizace Helppes má ve výcviku pejska Duffyho, který by mohl Vojtovi pomáhat v každodenních aktivitách. Hlavně by byl nápomocný s rozvojem jemné i hrubé motoriky, navazováním sociálních vazeb a zároveň by byl tím nejvěrnějším přítelem, kterého tak nutně potřebuje. Hlasujte pro Vojtíškův příběh a dopřejte mu pomocníka i nejlepšího přítele v jednom!

Pomozte postavit Tomáška na nohy

Tomášek Fiala se narodil jako zcela zdravé miminko. Teprve po roce se rodiče dozvěděli, že jejich chlapeček trpí spinální svalovou atrofií a nedožije se více než dvou let. Zázrakem se jim podařilo najít lék, díky kterému dostal Tomášek druhou šanci na relativně šťastný život. Nicméně léčba vyžaduje intenzivní cvičení a je velmi finančně náročná. Hlasujte proto pro příběh statečného Tomáška a pomozte mu ve spolupráci s Nadačním fondem KlaPeto vyzrát nad zákeřným osudem.

Zemřít doma je přáním většiny lidí

Organizace Cesta domů podporuje rodiny umírajících, aby zvládly pečovat o své blízké na samotném konci jejich života. Cílem této organizace je pomoci lidem splnit přání zemřít doma mezi svými milovanými, kde se cítí bezpečně. Získané prostředky použije organizace na rozvoj mobilní paliativní péče, např. na úhradu mezd lékařů či sestřiček. Hlasujte pro tento příběh a pomozte umírajícím lidem důstojně odejít z tohoto světa v prostředí domova, které je jejich srdci nejbližší.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Buďte s námi tam, kde srdce pomáhá. Pomocí mobilní aplikace ROSSMANN CLUB nyní hlasujte pro jeden ze tří příběhů a pomáhejte tam, kde je to skutečně potřeba. Být silný znamená mít dobré srdce a umět se o něj podělit s těmi, kteří si sami pomoci nemohou. Nemusíte měnit svět, stačí změnit situaci lidí, kteří to potřebují. Pomáhejte spolu s námi.

Tisková zpráva ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 2022_vizuál ke stažení