Menu

Mikulášská nadílka pro seniory

Sdílet na Facebooku

Letos proběhne již 3. ročník Mikulášské nadílky, kdy zástupci z nadačního fondu Úsměv seniorům navštíví domovy pro seniory, LDN včetně dalších podobných zařízení a každé babičce a dědečkovi předá malý balíček s překvapením. Balíčky obsahují různé kosmetické a hygienické potřeby, časopis pro seniory, křížovky, obrázky od dětí z mateřských škol nebo něco na zub. Pokud to situace (ohledně koronaviru) umožní, navštíví seniory mladí dobrovolníci opět v kostýmech Mikuláše, čerta a anděla. Pro babičky a dědečky je to vždy krásné rozptýlení z každodenní rutiny, při kterém zavzpomínají na jejich dětství, život i právě Mikuláše. Na závěr je jim předán malý dáreček. 

Ne každý má v životě to štěstí, že poslední chvíle svého života bude moci strávit doma či se svými nejbližšími. I my jednou budeme staří a udělá nám radost i malá drobnost.

Úsměv seniorům je mladý nadační fond, který si dal za cíl pomoci babičkám a dědečkům, kteří jsou umístěni v domovech pro seniory a podobných zařízeních. Během jeho působení rozzářili dobrovolníci úsměvy seniorů mnoha způsoby - rozdali téměř 2 000 mikulášských/vánočních balíčků babičkám a dědečkům, pravidelně navštěvují seniory a společně si povídají či si čtou. Dojíždí za seniory s virtuální realitou a berou je tak (virtuálně) k moři, na hory, či do světových metropolí. Během koronavirové pandemie rozváží do domovů pravidelně dezinfekce, roušky a jiné potřeby. Společně se známými českými osobnostmi také online načetli známé knihy, např. Babičku, Osudy dobrého vojáka Švejka, Dášeňku či Malého Prince. Zástupci fondu se tak seniory snaží vyvést z denní rutiny a vnést jim do života trochu změny a další radosti. Více informací naleznete na www.usmevseniorum.cz.

Zobrazit všechny projekty

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích