Probio
Pohanková mouka hladká
Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Je loupaná mechanicky (ne termicky), takže si zachová větší množství živin, které se při tepelném zpracování ztrácí. Tato pohanka je bezlepková (garance obsahu lepku do 20mg/kg). Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů. Využití pohankové mouky v kuchyni: Z pohankové mouky přiravíte tradiční francouzské palačinky crêpes (jsou výborné na sladko i na slano), je vhodná na bezlepkové moučníky a pečivo, na lívance, na zahuštování, na knedlíky, nočky apod.
Vhodná jako příměs do pšeničné mouky na zvýraznění chuti, na přípravu knedlíků, noků, palačinek či omelet.
100 % pohanková mouka BIO
Výživové hodnoty | na 100 g: |
---|---|
Energie | 1428 kJ/337 kcal |
Tuky | 2,3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 67 g |
- z toho cukry | 0,5 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | < 0,01 g |
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.
PRO-BIO, obchodní spol. s r.o., Lipová 40 788 32 Staré Město Česká republika