Příprava: Při přípravě jídla nebo čaje vždy dbejte na teplotní doporučení jejich výrobce. Aby byly zachovány vitamíny a živiny, teplota by neměla přesáhnout 60 °C. Láhve naplněné jídlem nebo vodou nedávejte do mikrovlnky (riziko exploze/poškození materiálu). Nerovnoměrné ohřátí může způsobit popálení! Nikdy neohřívejte uzavřené láhve, mohly by explodovat! Nezchlazujte uzavřené PP láhve, které byly právě naplněny horkou tekutinou (> 80° C), láhev by se mohla zdeformovat. Před prvním použitím dejte na 5 minut do vařící vody, použijte dostatečné množství vody, abyste předešli poškození výrobku. Pro zajištění hygieny, před každým použitím umyjte jemným mycím prostředkem a sterilizujte. Před sterilizací varem i párou (teplota nad 80 °C) vždy láhev rozmontujte a nechte otevřenou, jinak by se mohla deformovat. Savičky a láhve nepatří do myčky na nádobí - mycí prostředky do myčky mohou poškodit materiál. Pozor: NUK láhev s kontrolou teploty je určena pro dodatečnou kontrolu. Před krmením je teplotu nutné zkontrolovat i ručně. Chcete-li zkontrolovat teplotu, doporučujeme nakapat několik kapek obsahu láhve na vnitřní zápěstí.