Hraška
Hraška na obalování
Lahodné těstíčko, které šetří čas a chutná. Pro jeho přípravu není nutné používat vejce.
- Lahodná hrachová směs
- Úspěch garantuje autorka
- Z produkce českých zemědělců
- Zlatý klas 2008
- Zlaté plody Jižní Moravy 2008
- Hraška bez lepku
- Připravíte 4 porce
- Přirozeně obsahuje vysoký obsah vlákniny
- Je zdrojem hořčíku, zinku, železa a draslíku
Návod na přípravu: Řízky - květák, brokolice, žampiony aj. Recept na 4 porce, 1 porce = 100 g: Smícháme 100 g Hrašky a 150 ml vody na těstíčko (hustota řidší jako je hořčice). Naporcujeme 300 g zeleniny. Kousky zeleniny namáčíme v těstíčku. Klademe je do vyšší vrstvy rozehřátého oleje (160 °C) a smažíme. Zahušťování Hraška dobře zahušťuje i polévky a omáčky. Polévky: 1 lžíce Hrašky (30 g) zahustí 1,5 l polévky. Omáčky: 50 g Hrašky zahustí 600 ml omáčky. Hrašku stačí rozmíchat ve studené vodě a 20 minut povařit! Namísto vejce 1 vejce = 20 g směsi Hraška + 40 ml vody. Směs Hraška můžeme použít i na přípravu placek, bramboráků, karbanátků a sekané. V těchto receptech směs Hraška použijeme namísto vajíček, strouhanky i mouky. Směs Hraška stačí rozmíchat ve studené vodě na těstíčko a namáčením řízků do těstíčka obalovat! Balená potravina určená ke spotřebě po nezbytné tepelné úpravě.
hrách, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl s obsahem 40 % draslíku, směs koření, chilli
Vysoký obsah vlákniny. Je zdrojem hořčíku, zinku, železa a draslíku.
Výživové hodnoty | Na 100 g | %* |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1466 kJ / | |
347 kcal | ||
Tuky | 3,6 g | |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,9 g | |
Sacharidy | 57 g | |
- z toho cukry | 1,9 g | |
Vláknina | 9,4 g | |
Bílkoviny | 17 g | |
Sůl | 2,5 g | |
Draslík | 1400 mg | 70 % |
Hořčík | 70,8 mg | 19 % |
Železo | 3,6 mg | 26 % |
Zinek | 2,8 mg | 28 % |
* % Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal)
Na suchém místě. Minimální trvanlivost do: uvedeno na svaru.
CERIA, s.r.o.
Heinrichova 49, 602 00 Brno, Česká republika