Recept od Viki - Nadýchané cottage bagely bez kynutí
Sdílet na FacebookuSkvěle se hodí na vyváženou svačinu pro děti do školy nebo jako lehký oběd pro vás do práce.
Ingredience
- 150 g cottage sýru
- 150 g bio hladké mouky Alnatura
- 1 kypřící prášek enerBio
- 1 PL slunečnicového oleje enerBio
- 1 vejce
- špetka soli
- sezam enerBio
Postup
-
V jedné misce smíchejte nejprve sypké suroviny - mouku, kypřící prášek a sůl.
-
Do druhé misky dejte cottage sýr, vejce, olej a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
-
Následně spojte sypké a tekuté suroviny a vypracujte lehce lepivé těsto.
-
Těsto rozdělte na 3 části, z každé vytvořte kuličku a prstem následně udělejte do kuličky důlek tak, aby vám vznikl bagel.
-
Bagely dejte na plech s pečícím papírem, potřete lehce vodou a posypejte sezamem. Dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C na 15 až 20 minut do zlatova.
-
Po upečení nechte vychladnout, rozkrojte a obložte dle chuti.
TIP: Skvěle se k bagelům hodí rostlinné pomazánky značky enerBio či Alnatura, které najdete v prodejnách ROSSMANN.
Dobrou chuť!