Vaříme s Oliverem Pape – Raviola s tvarohem, para ořechy a jahodovým gaspachem

Sdílet na Facebooku

24. června 2020

Vzpomínáte si na dobu, kdy jste zavítali ke své babičce a ona vám připravila domácí ovocné knedlíky plněné jahodami nebo borůvkami? S Oliverem Pape jsme si pro vás tentokrát připravili labužnickou obměnu tohoto pokrmu, která se babiččiným domácím knedlíkům rozhodně vyrovná.

Kdo by odolal měkoučkým a nadýchaným kulatým knedlíčkům, které naše babičky či maminky vytvarovaly vlastními dlaněmi? Dovnitř daly jahody ze zahrádky či borůvky z lesa, posypaly tvarohem, cukrem a zalily rozpuštěným máslem. Ta vůně! Ta sladká chuť, která pohladila každou špatnou myšlenku, zlomené srdce a vykouzlila úsměv na rtech každému z nás.

A nyní, když jsme již dospělí, nám toto jídlo připomíná naše dětská léta. Bereme si od maminek či babiček recept a připravujeme tento kouzelný pokrm našim dětem, abychom i jim dopřáli ten slastný požitek, který doufáme i ony budou předávat dál svým dětem.

Doba jde ovšem kupředu a pro tradiční jídla se vymýšlejí modernější verze. Zkuste náš recept na raviolu s tvarohem, para ořechy a jahodovým gaspachem, který jsme si pro vás s Oliverem připravili, a pozvěte na sladkou tečku svou rodinu a přátele. Uvidíte, co tomu řeknou.

Raviola s tvarohem, para ořechy a jahodovým gaspachem

Ingredience:

 

Postup:

  1. Předem uvařené brambory oloupané za tepla necháme vychladnout do druhého dne. Nastrouháme je na jemno, přidáme mouku, vejce, cukr, vodu, mléko, špetku soli a kůru z jedné limetky. Hmotu propracujeme do hladkého těsta a necháme v lednici 20 minut odpočinout.
  2. Mezitím smícháme tvaroh s kokosovým sirupem, vanilkovým cukrem a limetkovou kůrou. Jahody rozmixujeme s trochou cukru a limetkové šťávy podle chuti. Para ořechy opečeme v troubě na 200 stupňů asi 3 minuty, následně nasekáme a promícháme s kokosovým sirupem.
  3. Těsto vyválíme na tenkou vrstvu cca 2-3 mm. Vykrájíme z něj kolečka o velikosti cca 10 cm a naplníme je tvarohovou náplní, přeložíme druhou vrstvou těsta a kraje promáčkneme vidličkou.
  4. Vložíme do vroucí vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou. Následně ještě asi 2-3 minuty ve vodě ponecháme.
  5. Uvařené ravioli necháme okapat a opečeme je na pánvi s máslem.
  6. Na talíř naservírujeme první raviolu, ozdobíme čerstvými jahodami, para ořechy a na závěr zalijeme jahodovým gaspachem. Hotový pokrm můžeme dozdobit třeba čerstvou mátou, meduňkou nebo jedlými květy.

raviola

Přejeme vám s Oliverem dobrou chuť.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích