Ta správná letní grilovačka

Sdílet na Facebooku

16. července 2019

Grilování je velice oblíbené pro svou rychlost, rozmanitost a nekonečné množství chutí. Vynalézavosti se meze nekladou a ugrilovat je možné téměř vše – maso, ryby, mořské plody, zeleninu, ovoce nebo i pečivo či sýry.
Domácí zázvorová limonáda
  • 1 ks zázvoru velikosti kořene – dle chuti
  • 3 lžíce třtinového cukru enerBiO
  • 1 ks citronu
  • 1 ks limetky
  • 1 ks máty – dle chuti
  • 1 l sodovky – záleží na velikosti džbánu
Sladká kokosová marináda

 

 

Grilujte zdravě

Málokdo to ví, ale při grilování vzniká celá řada škodlivých látek, které mají dráždivé a karcinogenní vlastnosti. Neuškodí si tedy říci pár důležitých pravidel:

  1. Grilujte ovoce a zeleninu – výtečná příloha k masu či rybě. Pravidelná konzumace prospívá našemu zdraví a navíc ta barevná pestrost vypadá na talíři krásně.
  2. Marinujte – díky tomu bude maso křehčí. Nejlepší je si marinádu sami vyrobit z toho, co máte doma. Výborně chutná marináda z kokosového oleje – vyzkoušejte třeba náš enerBiO kokosový olej.
  3. Grilujte menší kousky masa – zkrátíte tak dobu přípravy a zachováte více chuti.
  4. Grilujte na žhavém uhlí – nikoli na plamenech. Dbejte na to, abyste kupovali kvalitní dřevěné uhlí, které hoří beze zbytku.
  5. A nejdůležitější je čistota – jak během přípravy masa, tak během grilování (používejte odkapávací misku), tak i po samotném grilování (nenechávejte na svém grilu nánosy starého oleje).
Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích