Menu

Recepty od Viki – Rychlý švestkový koláč z jogurtu

Sdílet na Facebooku

19. srpna 2020

Ovocný koláč s drobenkou. Kdo by si na něj nepamatoval. Jistě vám jej vaše babička také pekla, kdykoli jste k ní přijeli na návštěvu. Spolu s Viki jsme si pro vás jeden takový připravili. A je opravdu jednoduchý a hlavně delikátní. Uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Konec léta je potřeba si pořádně osladit. I když venku stále svítí sluníčko a teploty sem tam překročí třicítky, přesto stojí za to se na chvíli uchýlit do kuchyně k teplé troubě. Výsledek totiž bude stát za to.

Drobenkový koláč s ovocem je přesně ten koláč, který si nejlépe vychutnáte někde na chalupě u lesa. Jedna nebo dvě porce navíc vás tentokrát nemusí trápit, neboť je lehký, zdravý a dalšího kousku se zaručeně budete dožadovat. My jsme si pro vás s Viki připravili švestkový koláč, ale záleží na vás, jaké ovoce zvolíte. Každopádně je to ta pravá sladká tečka na víkend.

Rychlý švestkový koláč z jogurtu

Postup

Ingredience:

Suroviny na těsto:

Suroviny na posypku:

 

Postup:

  1. Špaldovou a kokosovou mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme špetku soli. Dále přidáme vejce, jogurt, cukr a vše dobře zamícháme.
  2. Směs vylejeme do koláčové formy. Na povrch naskládáme nakrájené švestky.
  3. Posypku připravíme tak, že smícháme drcené ořechy, skořici, kokosovou mouku, třtinový cukr a máslo.
  4. Drobenkou zasypeme koláč a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.

koláč

Tímto koláčem jistě potěšíte každou návštěvu, která k vám přijde. Nabídněte k němu šálek kávy či čaje a dopřejte si chvilku klidu v kruhu svých nejbližších. Uvidíte, že si vám brzy sami řeknou o recept.

Přejeme vám s Viki dobrou chuť.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích