Recepty od Viki – Rychlý švestkový koláč z jogurtu
Sdílet na FacebookuKonec léta je potřeba si pořádně osladit. I když venku stále svítí sluníčko a teploty sem tam překročí třicítky, přesto stojí za to se na chvíli uchýlit do kuchyně k teplé troubě. Výsledek totiž bude stát za to.
Drobenkový koláč s ovocem je přesně ten koláč, který si nejlépe vychutnáte někde na chalupě u lesa. Jedna nebo dvě porce navíc vás tentokrát nemusí trápit, neboť je lehký, zdravý a dalšího kousku se zaručeně budete dožadovat. My jsme si pro vás s Viki připravili švestkový koláč, ale záleží na vás, jaké ovoce zvolíte. Každopádně je to ta pravá sladká tečka na víkend.
Ingredience:
Suroviny na těsto:
- 1 vejce
- 1 malý kelímek jogurtu
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek bio špaldové mouky enerBiO
- ½ hrnku bio kokosové mouky enerBiO
- ½ hrnku bio třtinového cukru enerBiO
- Špetka soli
- Vypeckované švestky na pokrytí koláče
Suroviny na posypku:
- ½ hrnku drcených bio ořechů enerBiO
- 1 polévková lžíce bio třtinového cukru enerBiO
- 1 polévková lžíce bio kokosové mouky enerBiO
- 1 čajová lžička skořice
- 20 g másla
Postup:
- Špaldovou a kokosovou mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme špetku soli. Dále přidáme vejce, jogurt, cukr a vše dobře zamícháme.
- Směs vylejeme do koláčové formy. Na povrch naskládáme nakrájené švestky.
- Posypku připravíme tak, že smícháme drcené ořechy, skořici, kokosovou mouku, třtinový cukr a máslo.
- Drobenkou zasypeme koláč a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut.
Tímto koláčem jistě potěšíte každou návštěvu, která k vám přijde. Nabídněte k němu šálek kávy či čaje a dopřejte si chvilku klidu v kruhu svých nejbližších. Uvidíte, že si vám brzy sami řeknou o recept.
Přejeme vám s Viki dobrou chuť.