Upečte si pomerančový chlebíček s čokoládou
Sdílet na Facebooku
Pomeranč a čokoláda jdou zkrátka dohromady. O tom není pochyb. V jednoduchosti je krása a vláčným těstem provoněným pomeranči a zjemněným čokoládou uděláte radost každému. Vychutnejte si jej během pozdního podzimního odpoledne s teplým hrnkem kávy či šálkem čaje.
Ingredience na 1 chlebíček:
- 3 vejce
- 100 g třtinového cukru enerBiO
- 100 g másla
- 200 g zakysané smetany
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 2-3 pomeranče
Na polevu:
- 100 g hořké čokolády enerBiO
- 80 ml smetany na vaření 12 %
Postup:
- Ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a prošlehejte ho s cukrem, smetanou, vejci a solí. Přidejte vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů.
- Do směsi přidejte mouku a kypřicí prášek, promíchejte a nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
- Tip: Část čokolády nasekejte nahrubo a přidejte do těsta. Chlebíček bude po rozkrojení krásně barevný a kousky čokolády se vám budou rozpouštět na jazyku.
- Vložte do předehřáté trouby a při 180 °C pečte asi 50 minut.
- Čokoládu spolu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Nechte trochu ztuhnout a hotový chlebíček jím polijte.
- Tip: Tento krok můžete vynechat, pokud veškerou čokoládu přidáte rovnou do těsta.
Můžete ozdobit kousky nakrájených pomerančů.