Menu

Upečte si pomerančový chlebíček s čokoládou

Sdílet na Facebooku

4. ledna 2020

Pomeranč a čokoláda jdou zkrátka dohromady. O tom není pochyb. V jednoduchosti je krása a vláčným těstem provoněným pomeranči a zjemněným čokoládou uděláte radost každému. Vychutnejte si jej během pozdního podzimního odpoledne s teplým hrnkem kávy či šálkem čaje.

Ingredience na 1 chlebíček:

  • 3 vejce
  • 100 g třtinového cukru enerBiO
  • 100 g másla
  • 200 g zakysané smetany
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 2-3 pomeranče

Na polevu:

Postup:

  1. Ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě rozpusťte máslo a prošlehejte ho s cukrem, smetanou, vejci a solí. Přidejte vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů.
  2. Do směsi přidejte mouku a kypřicí prášek, promíchejte a nalijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček.
    • Tip: Část čokolády nasekejte nahrubo a přidejte do těsta. Chlebíček bude po rozkrojení krásně barevný a kousky čokolády se vám budou rozpouštět na jazyku.
  3. Vložte do předehřáté trouby a při 180 °C pečte asi 50 minut.
  4. Čokoládu spolu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Nechte trochu ztuhnout a hotový chlebíček jím polijte.
    • Tip: Tento krok můžete vynechat, pokud veškerou čokoládu přidáte rovnou do těsta.

Můžete ozdobit kousky nakrájených pomerančů.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích