Recept od Viki - Velikonoční nádivka jinak aneb slané vaječné muffiny
Sdílet na Facebooku
Blíží se Velikonoce a s nimi i tradiční jídla, mezi která patří i nádivka.
Pokud ale máte chuť na něco nového, máme pro vás skvělý nápad - slané vaječné muffiny, které se mohou stát skvělou alternativou k tradiční nádivce. Tyto muffiny jsou jednoduché na přípravu a skvěle se hodí na svačinu nebo jako předkrm. Tak pojďme na to!
Ingredience
- 2 vejce
- 1 uzené tofu enerBio
- 1 lžíce rajčatového pesta enerBio
- 6 ks cherry rajčat
- hrst listového špenátu
- 40g strouhaného sýru
- slunečnicový olej enerBio na vymazání forem
Postup
- Do misky rozklepněte 2 vejce a přidejte lžíci rajčatového pesta a zamíchejte (díky pestu, které muffiny krásně dochutí, nemusíte dále používat sůl ani pepř).
- Formu na muffiny vymažte lehce olejem. Do vymazané formy následně přidejte trochu čerstvého špenátu, cherry rajčátka nakrájené na čtvrtiny a uzené tofu nakrájené na drobné kostičky.
- Nakonec přidejte vaječnou směs, posypejte strouhaným sýrem a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 200°C na 10 až 15 min.
Dobrou chuť!