Menu

Recept od Viki – Velikonoční beránek od moravské děvčice

Sdílet na Facebooku

29. března 2021

Buďte o Velikonocích inovativní a spojte tradici se surovinami z řady bio produktů enerBiO. Spolu s Viki jsme si pro vás připravili skvělou variaci na oblíbeného beránka z třeného těsta, který by se letos mohl stát vaším favoritem. Tak pozor, aby vás beránek nepokakal.

Ano, receptů na velikonočního beránka je nespočet, stejně jako je receptů na domácí rodinné bábovky. Velikonoční beránek se dá upéct z piškotového těsta, může být šlehačkový, tvarohový či mramorový. Každá rodina má zkrátka svůj vlastní recept.

Velikonoční beránek od moravské děvčice

obr_1

Ingredience na 1 menšího beránka:

obr_2

Postup:

  1. Začněme přichystáním formy. Vymažte ji tukem, vysypejte moukou a odložte si ji stranou. Protože samotné těsto na beránka je velmi rychlé, nezapomeňte si dát rovnou předehřívat troubu, a to na 180 oC.
  2. Dále oddělíme vaječný žloutek od bílku. Poté utřeme kešu krém s cukrem a žloutkem, z bílku vyšleháme sníh.
  3. Do mouky zamíchejte špetku soli a prášku do pečiva a prosátou ji vmíchejte do žloutkové směsi. Přilijte nápoj z kešu ořechů, jednu lžíci rumu a směs spojte.
  4. Na závěr opatrně přidáme sníh. POZOR, sníh je zapotřebí vmíchávat opravdu zlehka, aby nespadl!
  5. Hotové těsto přelijeme do formy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 až 30 minut. Beránka necháme vychladnout ve formě, zchladlého ho vyklepneme a ozdobíme hořkou čokoládou (oči), případně ho také pocukrujeme.

obr_3

Spolu s Viki vám přejem krásné Velikonoce a dobro chuť.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích