Menu

Recept od Viki – Valentýnské donuty ve tvaru srdíček

Sdílet na Facebooku

10. února 2021

Zahřešte si zdravě s valentýnskými donuty ve tvaru srdíček z našich výrobků enerBiO. Spolu s Viki jsme se naladili na zamilovanou náladu a připravili jsme pro vás tento nádherný recept plný lásky.

Valentýn je svátek všech zamilovaných. A i když bychom si lásku měli dávat najevo ne pouze jeden den v roce, ale každých 365 dní, tak 14. února je již v našich srdcích zakořeněný, že právě v tento den bychom svým milovaným měli věnovat zvláštní pozornost.

A jelikož se říká, že láska prochází žaludkem, tak pro vás máme tento slaďoučký recept na zamilované donuty ve tvaru srdíček, které jsou díky našim výrobkům enerBiO nejen sladké, ale i zdravé.

Zamilované valentýnské donuty

Ingredience na 6 donutů:

Na těsto:

Na smažení:

obr_1

Na ozdobu:

obr_2

Postup:

  1. Začneme přípravou kvásku. Droždí rozdrobíme do misky, přidáme lžíci rumu a mícháme, dokud nám nevznikne kašička. Poté k droždí přidáme trochu vlažného ovesného mléka a 50 g hladké bílé mouky. Opět zamícháme a necháme vzejít kvásek – cca 30 min (drožďovou směs zakryjeme utěrkou a necháme vzejít na teplém místě).
  2. Ve větší míse smícháme zbytek hladké mouky, celozrnnou mouku a cukr. Poté přidáme zbytek mléka, vejce, rozpuštěné máslo, rum a vzešlý kvásek. Směs zamícháme a vypracujeme nelepivé těsto. (Tip: těsto nejlépe zpracujete rukama.) Opět pod utěrkou necháme těsto kynout na teplém místě cca 30 min.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 částí, ze kterých vytvarujeme srdíčka. Vytvarovaná srdíčka můžeme nechat ještě 10 min nakynout pod utěrkou a poté je smažíme na rozpáleném oleji (175 oC) do zlatova cca 2 minuty z každé strany.
  4. Hotové donuty zdobíme dle libosti rozpuštěnou čokoládou (dle chuti mléčná, bílá, hořká), granolou s ledními plody, višněmi v bílé čokoládě s v jogurtu, lístky červené řepy či špaldovými srdíčky.

obr_3

Fantazii a lásce se meze nekladou. Přejeme vám spolu s Viki dobrou chuť a krásný sladký Valentýn.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích