gtm pixel gtm pixel

Recept od Viki – Pohankovo-brusinkový koláč

Sdílet na Facebooku

30. dubna 2021

Čekáte miminko a honí vás mlsná, ale bojíte se rychlého přírůstku váhy? Nemusíte se bát. S Viki jsme si pro vás připravili zdravý, ale sladký pohankovo-brusinkový koláč, na kterém si pochutná celá rodina.

Těhotenský jídelníček by se ani kvůli nekontrolovatelným chutím neměl vymknout z ruky. Nemusíte se ale bát. Tento speciální recept, který naleznete i v našem ROSSMANN magazínu speciálně zaměřeného na těhotenství, jsme připravili ze surovin z řady bio produktů enerBiO, které vašemu zdraví, ani zdraví vašeho miminka, neuškodí.

Ingredience

Těsto:

Tvarohová vrstva:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 40 g třtinového cukru enerBiO
  • 1 vanilkový cýkr

Brusinková vrstva:

Na ozdobu med enerBiO

obr_1

Postup

  1. Začneme tím, že smícháme tvaroh s vejci, třtinovým a vanilkovým cukrem.
  2. Dále si připravíme brusinkovou vrstvu tak, že do rendlíčku dáme rozehřát brusinkovou šťávu s cukrem. Až směs začne vřít, přidáme škrob rozmíchaný v troše studené brusinkové šťávy, kterou jsme si dali stranou. Krátce povaříme a do směsi přidáme brusinky.
  3. Na těsto smícháme nejprve sypké suroviny, tedy pohankovou a špaldovou mouku, kypřící prášek a cukr a poté přidáme olej a mléko. Těsto zpracujeme nejlépe rukama.
  4. Na plech s pečícím papírem rozprostřeme 2/3 těsta. Na těsto dáme vrstvu tvarohu a poté vrstvu připravenou z brusinkové šťávy. Nahoru nastrouháme zbytek těsta.
  5. Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 oC cca 50 minut.
  6. Před krájením necháme koláč zcela vychladnout.

Náš tip: Koláč servírujeme zakápnutý medem.

obr_2

To bude ale pochoutka. Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích