Menu

Recept od Viki – Čočková sekaná s polentovou kaší

Sdílet na Facebooku

9. září 2021

Podzim už vystrkuje své drápky. Za chvíli vyměníme studenou kávu za teplý zázvorový čaj a krátké sukně doplníme teplými punčochami. Přesto se můžeme těšit na barevnou paletu podzimního listí, které nám bude padat k nohám. A my vám k tomu s Viki doporučujeme tento podzimní, zdravý recept.

Sekaná s kaší. Klasické jídlo, které nám připravovaly naše maminky, babičky a které bylo vždy i součástí menu na táborech. Nemáte chuť zkusit trochu obměněnou verzi? Tak pojďte na to. Zkuste si s námi připravit skvělou vegetariánskou alternativu tohoto tradičního receptu.

Podzim s čočkovou sekanou a polentovou kaší

Ingredience:

obr_1

Čočková sekaná:

obr_2

Polentová kaše:

Postup:

  1. Čočku uvaříme podle návodu na obalu ve vodě s kostkou zeleninového bujónu.
  2. Na pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a papriku.
  3. Uvařenou čočku rozmixujeme, přidáme orestovanou zeleninu, dále utřené stroužky česneku, nasekanou jarní cibulku a jedno vejce. Směs promícháme a případně ještě dochutíme solí a pepřem.
  4. Do zapékací formy s pečícím papírem dáme připravenou čočkovou směs a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C/30 min.
  5. Mezitím, co se nám peče čočková sekaná, si připravíme polentovou kaši. Do vařící vody nasypeme příslušné množství polenty. Za stálého míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plamene a dochutíme solí a olivovým olejem, díky kterému bude polenta krásně krémová.
  6. Polentovou kaši dozdobenou jarní cibulkou podáváme s čočkovou sekanou. Dobrou chuť.

obr_3

A jak Viki sama řekla, její partner luštěniny moc nemusí, ale tuto sekanou vždy slupne jako malinu a ještě dlouho se po tom olizuje za ušima. Spolu s Viki vám přejeme dobrou chuť.

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích