Menu

Recept od Viki - Cheesecake pro maminku

Sdílet na Facebooku

29. dubna 2022

Milá maminko...Maminky hrají v našich životech tu nejdůležitější roli. Pečujte o své maminky s láskou a potěšte je na Den matek výborným borůvkovo-citronovým cheesecakem. Domácí dezert, který je navíc vlastnoručně upečený ocení každý. Tak pojďme na to!

Věděli jste, že cheesecake pravděpodobně pochází ještě z dob Starověkého Řecka? Jeho složení se po staletí měnilo, ten úplně původní v sobě obsahoval pšeničnou mouku, sýr a med. Na této pochoutce si prý pochutnávali i řečtí sportovci. Ve světě pečených i nepečených cheesecaků naleznete tisíce různých variant a kombinací. My vám dnes společně s Viki ukážeme, jak na vynikající a osvěžující borůvkovo-citronovou verzi. Tak si nechte chutnat!

Borůvkovo-citronový cheesecake pro maminku

obr_1

Ingredience:

Korpus:

Krém:

Borůvkovo-citronová vrstva:

  • 300 g borůvek (mražených nebo lyofilizovaných)
  • 2 lžíce enerBio marmelády
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce škrobu

Postup:

  1. Sušenky a vločky rozmixujte v mixéru. Rozmixovanou směs smíchejte s rozpuštěným máslem ghee. Formu vymažte máslem ghee a vyložte pečícím papírem. Připravenou směs upěchujte do připravené dortové formy (průměr 24cm).
  2. Suroviny na krém smíchejte dohromady (ideálně jen vařečkou – mixérem bychom do krému dostali zbytečně moc vzduchu). Krém opatrně vlijte na sušenkovo-ovesný základ a nechejte před pečením 5 minut odpočívat.
  3. Cheesecake pečte v předehřáté troubě na 170°C (bez horkovzdušného oběhu) cca 30 minut.
  4. Po upečení nechejte cheesecake vychladnout při pokojové teplotě.
  5. Mezitím si připravte borůvkovo-citronovou vrstvičku. Do rendlíčku dejte mražené nebo lyofilizované borůvky, ovocný džem a šťávu z citronu. Nechejte přijít k varu a poté do směsi zamíchejte škrob smíchaný s vodou (2 lžíce), který směs zahustí.
  6. Lehce vychladlou borůvkovou směs nalijte na vychladlý cheesecake. Nechejte ideálně do druhého dne v lednici a poté servírujte.

obr_2

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích