Menu

Čím se v zimě rozmazlovat?

Sdílet na Facebooku

23. prosince 2019

Když je venku zima, je načase pořádně prohřát své tělo. Navíc během vánočního šílenství, honbě za dárky a hodinami strávenými v kuchyni, si zasloužíte menší rozmazlování. Vyzkoušejte náš recept na kávovo-čokoládovou dobrotu či domácí likér Baileys, který pohladí jak na jazyku, tak i na duši.

Kávovo-čokoládová dobrota

Ingredience:

  • 2 lžíce kvalitního kakaa nebo 40 g dobré čokolády (třeba naše čokoláda enerBiO)
  • 1 expresso
  • horké mléko
  • 1 lžíce cukru (dle chuti, třeba náš třtinový cukr enerBiO)
  • špetka soli
  • nadrcená kávová zrnka

Horkou čokoládu smíchejte s kávou, ozdobte šlehačkou, posypte nadrcenými kávovými zrny či polijte čokoládovou polevou. Tento recept vás nejen pohladí po duši, ale díky obsažené kávě vám dodá i energii třeba na den plný zimních radovánek – lyžování, sáňkování, koulování či stavění sněhuláka.

čokoláda

 

Domácí Baileys likér

Ingredience:

  • 2 plechovky mléka Salko
  • 500 ml mléka
  • 500 ml rumu
  • 1 sáček mandlového pudinku

Postup:

  1. Mléko Salko dejte vařit na 2 hodiny (v neotevřených plechovkách ve vodní lázni). Posledních 30 minut nechte mírně probublávat. Nechte vychladnout.
  2. V neoslazeném mléce uvařte mandlový pudink a nechte vychladnout.
  3. Po vychlazení obě směsi smíchejte a přidejte rum. Vše rozmixujte či pečlivě rozmíchejte.

Tento slaďoučký likér podávejte dobře vychlazený s kostkou ledu. Ideální tip na vánoční či novoroční dárek pro milovníky sladkých nápojů.

baileys

 

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích