Menu

Indický dál z červené čočky

Sdílet na Facebooku

22. března 2018

Chladnější období roku si žádá vyvážený poměr živin z potravin, které mají vysokou energetickou hodnotu a neobsahují sůl, konzervanty ani chemická dochucovadla. Vyzkoušejte proto bioprodukty z naší řady enerBIO a přesvědčíte se o tom, že můžou zahřát, posílit a zanechat pocit lehkosti.

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 2 lžíce zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kokosového oleje enerBIO
  • ½ lžičky semínek černé hořčice
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 250 g červené čočky enerBIO
  • 2 rajčata nakrájená na kostky
  • 600 ml vody
  • 200 ml kokosového mléka enerBIO
  • 1 lžička mořské soli
  • ¼ lžičky kajenského pepře

Dle chuti:

  • chilli
  • kurkuma
  • římský kmín
  • garam masala
  • čerstvý koriandr

Ve velké pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmahneme na něm najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a hořčičná semínka.

Restujeme na středním plameni asi 4–5 minut, než cibule zesklovatí.

Poté přidáme rajčatovou pastu a důkladně propláchnutou čer­venou čočku a promícháme.

Do směsi přilijeme vodu a při­sypeme nakrájená rajčata. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut.

Poté ztlumíme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme jídlo „dojít“ zhruba stejně dlouhou dobu.

Téměř hotový dál dochutíme kořením, přilijeme kokosové mléko a za občasného míchání vaříme ještě dalších cca 15 minut na velmi mírném plameni. Pokud je pokrm stále příliš hustý, můžeme ho rozředit vodou.

Indický dál podáváme teplý a ozdobený čerstvým koriandrem.

ingredience_indicky_dal

Zobrazit všechny články

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích