Vanilkové rohlíčky od Báry Sedlákové
Sdílet na Facebooku
Tento tradiční recept na vanilkové rohlíčky pochází z kuchařky z roku 1957 a Bářina rodina si ho předává z generace na generaci. Jsou jemné, máslové a díky vlašským ořechům krásně voňavé. Ideální ke svátečnímu čaji nebo jako domácí jedlý dárek.

Ingredience:
- 150 g hladké mouky Alnatura
- 20 g cukru krupice
- 50 g mletých vlašských ořechů enerBiO
- 100 g másla
- 1 žloutek moučkový cukr
- 1 balíček vanilkového cukru enerBiO (na obalení)

Postup:
- Do mísy dejte mouku, cukr a mleté ořechy. Přidejte nastrouhané máslo a žloutek. Rychle vypracujte jemné těsto. Máslo by se nemělo příliš rozpustit, jinak se těsto špatně tvaruje.
- Hotové těsto nechte alespoň 20 minut odležet v lednici.
- Z odpočatého těsta vytvarujte váleček, rozkrájejte ho na stejné dílky a z každého vytvořte rohlíček.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15 minut. Ještě horké rohlíčky obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru