Menu

O projektu 2019

V letošním roce proběhne jubilejní 10. ročník charitativního projektu Dejme úsměv dětem. Tentokrát se projekt zaměří na tzv. neviditelný handicap – chudobu, která děti v České republice společensky znevýhodňuje.

 

Chudoba je v ČR dědičná a děti vyrůstající ve znevýhodňujících podmínkách mají mnohem menší šanci na dosažení středoškolského vzdělání a dobrého uplatnění na pracovním trhu. Chudoba jako neviditelný dětský handicap zahrnuje prakticky nemožnost navštěvovat volnočasové aktivity a dětem pak chybí motivace pro vzdělávání. Do budoucna to pro ně může znamenat i mizivou šanci na průměrný výdělek a například možnost vyrazit na rodinnou dovolenou.

Od roku 2009 jsme ve spolupráci s Nadací Naše dítě věnovali více než 52 000 000 Kč na podporu ohrožených dětí v celé České republice. Finanční prostředky z 10. ročníku pokryjí náklady na cestu 250 dětí s doprovodem k moři. Jde o děti z dětských domovů, o děti, které žijí se single rodičem na hranici chudoby, děti z vyloučených oblastí České republiky, o rodiče s vícerčaty nebo pěstounské rodiny, které taktéž bojují s příjmovou chudobou a zaplatit dovolenou pro celou rodinu je pro ně nedosažitelné. K moři pojedou také děti s tělesným a mentálním handicapem.

Jak se zapojit?

V týdnu od 13. do 17. května 2019 navštivte libovolnou pobočku drogistické sítě ROSSMANN, nakupte výrobky označené logem kampaně Dejme úsměv dětem a my poté věnujeme celou částku (vyjma zákonné DPH) na dobrou věc. Přispět ke splnění 250 dětských snů o cestě k moři může opravdu každý, kdo se do letošní kampaně zapojí. 

logo

Pomozte nám vykouzlit úsměv na tváři dětem, kterým často do smíchu není. Věříme, že díky vám se opět podaří pokořit magickou hranici 5 milionů a společně splníme sny těch, kteří si to sami dovolit nemohou. Jsme přesvědčeni, že tento nezapomenutelný zážitek pozitivně ovlivní jejich další životní cesty a osudy.

 

Děkujeme všem dodavatelům, kteří se podíleli na kampani Dejme úsměv dětem 2019, za spolupráci.