gtm pixel gtm pixel
20. září 2021
Mezinárodní organizace GREEN BRANDS odevzdala během slavnostního galavečera ocenění značkám, které splnily náročné podmínky hodnoticího procesu. Na akci se sešli nejen zástupci oceněných značek z Česka, Maďarska a Rakouska, ale i členové odborné poroty ze Slovenska.

Akce je zatím největším galavečerem v historii GREEN BRANDS, protože kvůli koronavirové přestávce se nemohla konat odevzdávání v jednotlivých zemích v uplynulém roce. V historické budově vídeňského Palais Niederderösterreich se proto 15. srpna 2021 střetli porotci a zástupci udržitelných značek ze čtyř zemí, což byla skvělá příležitost pro navázání nových partnerství.

Na slavnostním programu bylo oceněno 55 značek z Rakouska, Maďarska a České republiky. Ocenění GREEN BRANDS získaly značky v čtyřech kategoriích: společnost, produkt, služba a potraviny. Z českých značek si ocenění odnesly značky Alterra Naturkosmetik, alverde Naturkosmetik, Biopekárna Zemanka, BIO SONNE, dmBio, DEDRA INNOVATIONS, enerBiO, Frosch, green care PROFESSIONAL, lavera Naturkosmetik, Mitrovsky Angus a Weleda.

Díky „zelené“ pečeti GREEN BRANDS se mohou zákazníci lépe orientovat v této oblasti a podpořit ty značky, které se zasazují za zlepšení životného prostředí, přírody, trvalé udržitelnosti a ekologických životních a výrobních podmínek. Ochranná známka ale není jen výhodou, jak oslovit ekologicky uvědomělé zákazníky. Poskytuje konkurenční výhodu i pro společnosti, které exportují do západních zemí, především do Německa, kde jim může pomoci při získávání dalších nových klientů a zakázek,“ řekl András Wiszkidenszky, regionální ředitel GREEN BRANDS pro Slovensko, Českou republiku a Maďarsko.

Galavečer se už tradičně konal i za podpory významných osobností rakouského veřejného života. Mezi hosty byla Leonore Gewesslerová, spolková ministryně pro životní prostředí, dopravu, inovace a technologie, a Werner Kogler, rakouský vicekancléř a ministr pro veřejnou službu, sport, umění a kulturu. Účastníkům večera se přes videoodkaz přihovořil i rakouský prezident Alexander Van der Bellen.

Tisková zpráva ke stažení
GREEN BRANDS_ROSSMANN Česká republika_Alterra a enerBiO_foto ke stažení