Tržby koncernu ROSSMANN vzrostly za loňský rok na rekordních 8,4 miliard Euro

Celkový obrat koncernu ROSSMANN činil za uplynulý rok 8,4 miliard Euro, přičemž největší podíl připadá mateřskému Německu. Zde ve 2 055 prodejnách ROSSMANN realizoval celkem 6,1 miliard Euro, což znamená navýšení obratu o 5,4 %. Pro srovnání, v předchozím roce 2015 obrat činil 5,79 miliard Euro.

Zahraniční pobočky v Polsku, Maďarsku, České republice, Turecku a Albánii k obratu koncernu přispěly 27 %. Jejich souhrnný obrat se zvýšil o 9 % na 2,3 miliardy Euro (v předchozím roce činil 2,11 miliardy Euro). Vývoj obratu byl negativně ovlivněn nepříznivým vývojem směnného kurzu polské a turecké měny. V případě stabilního vývoje kurzu by činil nárůst v rámci koncernu 7,5 % a za zahraniční pobočky 13,3 %. Společnost ROSSMANN v zahraničí provozuje v současnosti 1 572 prodejen (Polsko 1 169, Maďarsko 198, Česká republika 131, Turecko 66 a Albánie 8).

„Uplynulý rok se pro Českou republiku nesl ve znamení expanze a růstu společnosti. Otevřeli jsme celkem 8 nových a 2 zrekonstruované pobočky, čímž se naše celková prodejní plocha rozrostla o téměř 3 000 m2. Letos plánujeme otevřít 8 až 10 nových prodejen, kolem 15 stávajících prodejen se chystáme zrekonstruovat, přičemž celkové investice budou dosahovat téměř 200 mil. korun. Začátkem ledna 2017 tak naši síť drogerií a parfumérií tvoří 131 poboček rozmístěných po celé České republice. Rok 2016 považujeme za velmi úspěšný,“ říká jednatel společnosti ROSSSMANN Vladimír Mikel.

V expanzi plánuje koncern ROSSMANN pokračovat i v následujícím roce. Celková hodnota investic bude v roce 2017 činit 225 milionu Euro, přičemž bude otevřeno 250 nových prodejen (z toho 110 v Německu). Další informace budou poskytnuty po schválení účetní uzávěrky v rámci tiskové konference v dubnu, která se bude konat v centrále koncern v Burgwedelu v Německu.

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích více než 3 600 prodejen a zaměstnává téměř 51 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 132 prodejen s více než 750 zaměstnanci. Více informací naleznete na www.rossmann.cz.