Levandulová bábovka

11. ledna 2019

Věděli jste, že se s levandulí dá kouzlit i v kuchyni? My jsme s ní pro vás vykouzlili levandulovou bábovku! 
Ingredience
  • 170 g cukru
  • 200 g změklého másla
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
  • 300 g hladké mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých

Na vymazání formy:

  • máslo
  • strouhanka
  • moučkový cukr na pocukrování

testo

 

Příprava

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, hezky vše promícháme. Do směsi přidáme tvaroh a ještě jednou vše promícháme.

V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr (kdo má rád skořici, může použít skořicový… Skořice si s levandulí rozumí také) a levandulový květ. Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi. Ušleháme z bílků sníh a pomalu ho vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí. Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

babovka

Objevte produkty z Levandule Choďounské na našich prodejnách.