Drogerie ROSSMANN přispěly k rekordu v Národní potravinové sbírce

Zákazníci drogistického řetězce ROSSMANN opět ukázali, že jim není lhostejný osud lidí v tíživé životní situaci. Ve všech 132 prodejnách v Česku se v sobotu 11. listopadu zapojili do již pátého ročníku Národní potravinové sbírky a za pouhých 12 hodin darovali potřebným více než 1,2 tuny převážně drogistického zboží. Přispěli tak k novému rekordu, který sbírka letos vytvořila.

Matky s dětmi v azylových domech, osamělí senioři či rodiny ve finanční nouzi se mohou před Vánoci těšit na 926 tisíc porcí jídla zcela zdarma. Bezplatná pomoc se k nim dostane díky Národní potravinové sbírce, jejíž pátý ročník se uskutečnil v sobotu 11. listopadu v celkem 750 obchodech v celém Česku. Sbírku letos pomáhalo organizovat přes 4 300 dobrovolníků.

Kromě rekordních 370,4 tuny trvanlivých potravin Češi darovali lidem v nouzi také 41,5 tuny drogistického zboží, což bylo rovněž historicky nejvíce. Nejčastěji šlo o dětské pleny, hygienické vložky či sprchové gely. A právě tento druh pomoci převládal ve všech 132 prodejnách drogerie parfumerie ROSSMANN, jejíž zákazníci po loňské premiéře v Národní potravinové sbírce letos znovu ukázali svoji štědrost.

„Do sbírky jsme se zapojili již podruhé a letos se nám podařilo vybrat více než 1 200 kilogramů převážně drogistického zboží. Tato akce mě také utvrdila v tom, že osud ostatních nám Čechům není lhostejný a dokážeme si najít čas na pomoc potřebným. Pevně věřím, že se v příštím roce budeme těšit ještě většímu zájmu ze strany našich zákazníků a společně pokoříme dosavadní hranici této podpory,“ uvedl Vladimír Mikel, jednatel společnosti ROSSMANN.

Letošní pomoc po zabalení putovala do skladů České federace potravinových bank, NADĚJE, Armády spásy a Charity Česká republika. S jejím doručením tam, kde bude nejvíce potřeba, jim pomůže více než 300 partnerských neziskových organizací poskytujících pomoc potřebným.

Potravinová sbírka

Tisková zpráva ke stažení zde

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích více než 3 600 prodejen a zaměstnává téměř 51 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 132 prodejen s více než 750 zaměstnanci. Více informací naleznete na www.rossmann.cz.