Společnost ROSSMANN zvýšila zisk o více než polovinu

Síti drogerií parfumerií ROSSMANN zaznamenala v České republice v roce 2015 padesátiprocentní nárůst zisku oproti roku 2014 Kč a zvýšení tržeb o jedno procento.

Hlavní podíl na úspěšném hospodářském výsledku má stabilní cenová politika, expanze naší prodejní sítě a marketingová podpora značky,“ komentuje finanční výsledky jednatel společnosti ROSSMANN, Vladimír Mikel.

Společnost ROSSMANN je jedním z předních hráčů na českém maloobchodním a drogistickém trhu. Koncem roku 2015 disponovala 124 prodejnami, ve kterých nabízí jak zboží obchodních partnerů, tak své vlastní privátní značky. Základní sortiment je tvořen dekorativní kosmetikou, čisticími prostředky, dětským zbožím, výrobky dámské hygieny a papírové drogerie. Součástí širšího sortimentu jsou dárkové předměty, cukrovinky, džusy a čaje. V neposlední řadě zde zákazníci mohou nakoupit také doplňky pro domácnost a kuchyň.

V obchodní a marketingové komunikaci se v roce 2015 ROSSMANN soustředil na propagaci cen svých výrobků, šíře sortimentu a kvality výrobků vlastních privátních značek.
Na rok 2016 připravuje ROSSMANN novinky v oblasti věrnostních programů, dalšího rozšiřování sortimentu, a budeme také pokračovat v kvalitativní expanzi,“ uvádí Vladimír Mikel.

Celkový obrat německého koncernu ROSSMANN byl v roce 2015 7,9 miliard Euro a oproti loňskému roku došlo k navýšení tržeb o 9,4 procent. V současné době provozuje společnost v 6 evropských zemích 3 466 prodejen a zaměstnává 47 400 pracovníků (z toho 29 000 v Německu). Celkový obrat poboček v zahraničí (v České republice, v Polsku, Maďarsku, Turecku a Albánii) se zvýšil o 14,1 procenta na 2,11 miliardy Euro. K obratu koncernu tak zahraniční pobočky přispěly 27 procenty. ROSSMANN provozuje v zahraničí v současnosti 1 475 prodejen (v ČR 124, v Polsku 1 103, v Maďarsku 191, v Turecku 49 a v Albánii 8).

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích více než 3 500 prodejen a zaměstnává téměř 48 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 124 prodejen s více než 720 zaměstnanci. V r. 2014 oslavila výročí 20 let na českém trhu. Více informací naleznete na www.rossmann.cz.

Ke stažení: