Na podporu pacientů s nemocí motýlích křídel putuje 300 000 korun

Síť drogerií parfumerií ROSSMANN věnovala organizaci DEBRA ČR částku 300 000 Kč, kterou získala z prodeje charitativních kalendářů DEBRA na rok 2016. Slavnostní předání šeku proběhlo ve čtvrtek 11. února 2016 na centrále společnosti ROSSMANN na adrese Na Pankráci 1683/127 na Praze 4. Šek předal koordinátorce projektu 12plus12 organizace DEBRA ČR Magdě Hrudkové jednatel společnosti ROSSMANN Vladimír Mikel.

Prodej charitativních kalendářů DEBRA 2016 probíhal v celé síti prodejen ROSSMANN od 30. listopadu 2015 do 31. ledna 2016. Výtěžek v celkové výši 300 000 korun nyní poputuje na podporu pacientů trpících vážnou nemocí motýlích křídel (EB).

Děkujeme společnosti ROSSMANN za čas a úsilí, které naší charitativní akci věnovali, a také samozřejmě všem milým lidem, kteří se do ní rozhodli zapojit. Za tak krátkou dobu se díky jejich ochotě podařilo vybrat úžasných 300 000 Kč, které pomohou pacientům s EB alespoň trochu zpříjemnit jejich nelehký život,“ uvádí Magda Hrudková, koordinátorka projektu 12plus12 organizace DEBRA ČR.

Vybraná částka nás velmi potěšila a děkujeme všem našim zákazníkům, kteří si charitativní kalendář zakoupili. Se spoluprací s organizací DEBRA jsme byli opravdu spokojeni a věříme, že nebyla naší poslední. Jsme rádi, že jsme mohli přispět ke zkvalitnění života nemocných s EB a jejich rodin,“ říká jednatel společnosti ROSSMANN Vladimír Mikel.

Organizace DEBRA ČR připravuje charitativní kalendář každoročně a vždy na něm spolupracuje s řadou známých českých osobností. Letos se kromě patronky organizace DEBRA ČR Jitky Čvančarové zúčastnili také Simona Krainová, Barbara Nesvadbová, Adéla Pollertová, Dara Rolins, Lucie Vondráčková, Tereza Voříšková, Terezie Kovalová, Anna Geislerová, Ben Cristovao, Radek Jaroš, Lukáš Musil a Dan Bárta.

Nemoc motýlích křídel (Epideromolysis bullosa congenita) je vzácné, vrozené (dědičné) a bohužel doposud nevyléčitelné puchýřnaté onemocnění kůže. V České republice jím trpí kolem 250 až 300 osob, ve světě jich žije zhruba 500 000. Typickým příznakem je tvorba puchýřků, pokrývajících povrch celého těla a může zasáhnout i trávicí trakt, sliznice, dechové i vylučovací ústrojí. Kůže je velmi křehká a velmi náchylná k poškození - tak jako křídla motýlů. Onemocnění se může projevit v jakémkoliv věku a jeho projevy jsou velmi rozmanité a individuální.

TZ_Debra_predani_seku

FOTO zleva: Olga Stanley (manažerka komunikace), Vladimír Mikel (jednatel), Magda Hrudková (koordinátorka projektu 12plus12 - DEBRA ČR), Alena Bukvová (ředitelka nákupu), Kateřina Olšáková (marketingová manažerka) a Michal Vařacha (nákupčí)

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích více než 3 500 prodejen a zaměstnává téměř 48 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 124 prodejen s více než 720 zaměstnanci.. Více informací naleznete na www.rossmann.cz.

Charitativní organizace DEBRA ČR

Charitativní organizace DEBRA ČR vznikla v roce 2004. Jejím posláním je zvyšovat kvalitu života lidí trpících nemocí motýlích křídel. Usiluje o to, aby nemocní a jejich rodiny dokázali čelit tíživé ekonomické situaci, psychickým a sociálním problémům, vyplývajících ze záludnosti tohoto onemocnění. Cílem je prosazovat a hájit jejich zájmy, zabezpečovat větší informovanost, spolupracovat s vládními, krajskými a dalšími institucemi a šířit osvětu nemoci motýlích křídel mezi laickou i odbornou veřejnost. Více informací na stránkách www.debra-cz.org

Ke stažení: