Na pomoc dětem letos poputuje 5 228 582 korun

V minulém týdnu proběhl již 6. ročník charitativního projektu 5.000.000 Kč pro dětský úsměv a stejně jako v loňském roce se podařilo překonat pěti miliónovou hranici. Na realizaci vybraných projektů tak letos poputuje 5 228 582 korun, které pomohou kriticky nemocným novorozencům, dětem vyžadujícím okamžitou pomoc či autistickým a handicapovaným dětem z celé České republiky. Podporu projektu vyjádřily i slavné české tváře jako Alice Bendová, Markéta Hrubešová, Tereza Herz Pokorná, Heidi Janků a Petr Vondráček, které celou akci slavnostně zahájily svým prvním nákupem.

Projekt 5.000.000 Kč pro dětský úsměv se uskutečnil v týdnu od 21. do 25. září 2015 ve všech prodejnách drogerie parfumerie ROSSMANN. Letošní výtěžek ve výši 5 228 582 korun navýšil celkovou finanční částku, kterou se v rámci všech šesti ročníků podařilo vybrat, na hodnotu 36 028 148 korun.

Děkujeme společnosti ROSSMANN a všem jejím zákazníkům, kteří se letos do naší charitativní kampaně zapojili. Podařilo se nám společnými silami vybrat dostatečné množství finančních prostředků, které pokryjí všechny zvolené projekty.
Je krásné vidět, že se po celé České republice najdou lidé, kteří se snaží pomáhat a nejsou jim lhostejné životy druhých,
“ říká ředitelka Nadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Máme velkou radost, že jsme stejně jako v loňském ročníku dokázali překonat hranici pěti miliónů a že pomůžeme k úsměvu mnoha vážně nemocným a ohroženým dětem. Akce nám opět potvrdila, jak skvělé zákazníky máme. Velmi si jejich podpory vážíme. Rovněž bych rád poděkoval našim dodavatelům, kteří nám s realizací projektu pomohli,“ říká jednatel společnosti ROSSMANN Vladimír Mikel.

TZ_Charita_finalni_castka_foto

Celkem 2 820 000 korun z letošního šestého ročníku poputuje na pořízení přístrojů pro novorozenecká oddělení pražské Thomayerovi nemocnice, Fakultní nemocnice Ostrava
a Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. Částka 1 780 000 korun poputuje na podporu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a děti s autismem. Za 400 000 korun bude financován výcvik dvou asistenčních psů pro šestiletého Davida a sedmiletého Vojtu, kteří trpí autismem. Zbylé finanční prostředky budou použity na individuální žádosti Nadace Naše dítě. Podrobný popis jednotlivých projektů naleznete na http://www.rossmann.cz/detsky-usmev/2015/o-projektu/.

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích přibližně 3 200 prodejen a zaměstnává téměř 44 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 124 prodejen s více než 700 zaměstnanci. V loňském roce oslavila výročí 20 let na českém trhu. Více informací naleznete na www.rossmann.cz.

Nadace Naše dítě

Nadace Naše dítě pomáhá dětem v tíživých životních situacích od 1. října 1993. Zakladatelkou a ředitelkou je Ing. Zuzana Baudyšová, která založila také celostátní Linku bezpečí, Rodičovskou linku a Linku vzkaz domů. Posláním nadace je pomoc týraným, handicapovaným, zneužívaným, opuštěným a jinak ohroženým či znevýhodněným dětem. Více informací naleznete na www.nasedite.cz.

Ke stažení: