ROSSMANN obhájil ocenění Podnik podporující zdraví

Drogerie parfumerie ROSSMANN letos opět získala titul Podnik podporující zdraví. Tato soutěž je každoročně vyhlašována Státním zdravotním ústavem v Praze pod záštitou Ministerstva zdravotnictví České republiky. Hlavním cílem je ocenit firmy, které usilují o podporu zdraví na pracovištích. Slavnostní ocenění proběhlo 21. října 2014 a udělený certifikát platí tři roky. Drogerie parfumerie ROSSMANN je hrdým obhájcem ocenění z roku 2011.

Tohoto titulu si velice vážíme a jsme rádi, že se nám ho podařilo znovu obhájit a získat ještě vyšší stupeň ocenění. Jedná se o soustavnou práci, která jak je vidět, má svůj význam a věříme, že to oceňuje nejen porota soutěže, ale hlavně naši zaměstnanci,“ říká jednatel společnosti ROSSMANN Vladimír Mikel.

Soutěž Podnik podporující zdraví vznikla zejména proto, že v České republice není právně upravena podpora zdraví zaměstnanců na pracovišti. Z tohoto důvodu byla sepsána v roce 2005 kritéria, podle nichž se posuzuje, jakým způsobem daný podnik dbá o podporu zdraví svých zaměstnanců. Mezi kritéria patří například společenská odpovědnost či lidské zdroje a organizace práce. Ocenění Podnik podporující zdraví dostanou ti, kteří splní bodový limit. ROSSMANN se dlouhodobě snaží realizovat aktivity podporující zdraví zaměstnanců, což vede především ke zvýšení spokojenosti na pracovišti.

zdrava_firma_image Zdrava_firma_cena

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích přibližně 3 000 prodejen a zaměstnává téměř 40 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 120 prodejen s přibližně 700 zaměstnanci. V letošním roce slaví výročí 20 let na českém trhu.