První balíčky hygienických potřeb od společnosti ROSSMANN putovaly do šesti pražských center

Síť drogerií parfumerií ROSSMANN podporuje projekt Spolu pro mateřská centra, v rámci něhož se snaží usnadnit provoz několika z nich. Začátkem listopadu proběhla předání balíčků hygienických potřeb šesti vybraným centrům v Praze – Rodinné centrum YMCA, Klub maminek Balónek, Komunitní centrum Kampa, MC Cirkus, MC Domeček, KRC CoByDup, o.s. Spolu pro mateřská centra nabízí příležitost udělat radost stovkám rodin a podat pomocnou ruku mateřským centrům v rámci celé České republiky. Za projektem stojí občanské sdružení Síť mateřských center. Společnost ROSSMANN plánuje postupně předat ještě 81 podobných balíčků dalším mateřským centrům i v ostatních krajích.

Posláním mateřských center je poskytovat rodinám bezpečný prostor s nabídkou různorodých akcí, sportovních, vzdělávacích či rekvalifikačních programů, díky kterým děti a dospělí rozvíjejí své schopnosti a dovednosti. Zpravidla je zakládají ženy na mateřské dovolené, které se samy starají o provoz a zajišťují program. Jakákoli podpora jim tedy pomůže k lepšímu fungování.
Centra jsou závislá na nevyzpytatelných grantech a ochotě města nebo obce jejich chod podporovat. Členské poplatky a příspěvky od návštěvníků stačí často jen na pokrytí nájmu,“ uvádí Rut Kolínská, prezidentka Sítě mateřských center, jejíž současný projekt Spolu pro mateřská centra vybízí širokou veřejnost, aby přispěla a pomohla dobré věci. Nejedná se v tomto případě o finanční dary, ale o poskytnutí hygienických a kancelářských potřeb, hraček či didaktických pomůcek, které jsou pro každodenní chod velmi potřebné.

Zástupkyně všech šesti obdarovaných center si velmi váží materiální podpory od společnosti ROSSMANN. Shodují se na tom, že jim usnadní provoz a každodenní chod. Ušetřené finanční prostředky pak mohou vložit do zlepšení samotné péče o děti, k rozšíření aktivit a programu pro návštěvníky. Tento projev podpory a pomoci berou také jako ocenění jejich činnosti, které jim dává energii a chuť pokračovat dál. Jednotlivá centra si určila, kolik a jaké konkrétní hygienické prostředky na půl roku potřebují. Celkem se předalo 480 rolí toaletního papíru, 26 ks mýdla, 48 balení papírových kapesníků, 12 ks prostředků na mytí nádobí, 10 ks WC čističů, 36 balíčků vlhčených ubrousků a 32 rolí kuchyňských utěrek.

TZ_Materska_centra_predani

Do projektu Spolu pro mateřská centra se mohou zapojit organizace i jednotlivci. Stačí si vyhledat konkrétní kraj a mateřské centrum, podívat se na seznam jejich potřeb a poslat krátkou zprávu, co chcete darovat. Společnost ROSSMANN si uvědomuje složitou situaci mateřských center, se kterou se denně musejí potýkat, a také jejich důležitou roli v životech mnoha rodin, které je navštěvují a využívají jejich pomoci. „Naším cílem je pomáhat a reagovat na skutečné aktuální potřeby komunity, proto nás projekt Spolu pro mateřská centra velice oslovil. Společnost ROSSMANN všeobecně cílí na matky s dětmi, a proto se i naše aktivity logicky zaměřují tímto směrem,“ říká Miroslava Lukáčová, ředitelka lidských zdrojů společnosti ROSSMANN a dodává: „Jsme velmi rádi, že jim tyto věci můžeme poskytnout a doufáme, že budeme inspirací nejen pro další společnosti, ale i pro naše spoluobčany.

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích přibližně 3 000 prodejen a zaměstnává téměř 40 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 120 prodejen s přibližně 700 zaměstnanci. V letošním roce slaví výročí 20 let na českém trhu.

Ke stažení: