5. ročník charitativního projektu 5.000.000 Kč pro dětský úsměv odstartoval!

Síť drogérií a parfumérií ROSSMANN ve spolupráci s Nadací Naše dítě dnes slavnostně zahájili 5. ročník úspěšné charitativní akce 5.000.000 Kč pro dětský úsměv. V těchto dnech 14. - 18. 4. 2014 můžete zakoupením výrobků označených speciálním logem úsměvu přispět na podporu onkologicky nemocných a handicapovaných dětí v celé České republice. Svým prvním nákupem přišly charitativní projekt podpořit i známé osobnosti jako Alice Bendová, Heidi Janků, Jana Adamcová a Nicol Lenertová. Akce probíhá ve všech 118 prodejnách ROSSMANN. Během předešlých ročníků se na podporu vybraných projektů podařilo rozdělit již více než 25 milionů korun.

Vybrané finanční prostředky budou věnovány na tyto projekty: Přibližně 2.500.000 korun poputuje na nákup operačního videolaparoskopu pro Kliniku dětské onkologie a dětské chirurgie Fakultní nemocnice Brno. Další 2.000.000 korun budou použity na pořízení ventilační jednotky pro Jednotku intenzivní a resuscitační péče Kliniky dětského a dorostového lékařství Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Částka 400.000 korun půjde na uhrazení výcviku dvou canisterapeutických asistenčních psů. Zbylé finanční prostředky jsou určeny na individuální žádosti Nadace Naše dítě.

Charitativní kampaň společnosti ROSSMANN a zákazníků této firmy je ukázkou solidarity s ochranou ohrožených dětí. Dlouholeté spolupráce s touto společností si velmi vážíme. Společnost ROSSMANN naplňuje zcela transparentním způsobem to, co znamená sociální odpovědnost firmy,“ říká ředitelkaNadace Naše dítě Zuzana Baudyšová.

Rádi bychom navázali na úspěch minulých ročníků a pomohli dalším ohroženým dětem. Nešlo by to však bez podpory našich dodavatelů, Nadace Naše dítě a především našich zákazníků. Těšíme se na ně na našich prodejnách a věříme, že společně opět přineseme dětem úsměv,“ říká jednatel společnosti ROSSMANN Vladimír Mikel.

Více informací můžete získat na stránkách http://www.rossmann.cz/detsky-usmev/2014/o-projektu/.

Druhý největší německý drogistický řetězec ROSSMANN provozuje v šesti evropských zemích přibližně 3 000 prodejen a zaměstnává téměř 40 000 pracovníků. V roce 1994 společnost ROSSMANN expandovala na český trh, kde v současnosti provozuje 118 prodejen s přibližně 700 zaměstnanci. V letošním roce oslaví výročí 20 let na českém trhu.

Nadace Naše dítě

Nadace Naše dítě pomáhá dětem v tíživých životních situacích od 1. října 1993. Zakladatelkou a ředitelkou je Ing. Zuzana Baudyšová, která založila také celostátní Linku bezpečí, Rodičovskou linku a Linku vzkaz domů. Posláním nadace je pomoc týraným, handicapovaným, zneužívaným, opuštěným a jinak ohroženým či znevýhodněným dětem.