Menu

Neurorehabilitace pro Matýska

Sdílet na Facebooku

Matýsek se narodil již ve 32. týdnu těhotenství kvůli infekci v břiše. Po prvních vyšetřeních se zdálo být vše v pořádku. Bohužel tomu tak ale nebylo. Při dalším vyšetření lékaři zjistili, že Matýsek nemá pohybová centra v mozku a diagnostikovali mu dětskou mozkovou obrnu. Za sebou má nyní 6 ortopedických operací kyčlí a rodiče bohužel neví, zda ho v budoucnu nebudou čekat další. Záleží na tom, jak budou reagovat kyčle na jeho růst. V 8 letech neleze, nechodí, sám se nenají, neoblékne, je zcela odkázán na pomoc maminky. Od narození Matýsek cvičí Vojtovu metodu, jezdí do lázní a na neurorehabilitační pobyty. Právě neurorehabilitace jsou to, co Matýsek nejvíce potřebuje. Intenzivní cvičení mu totiž značně pomáhá na uvolnění svalstva.

Matýsek chodí do 2. třídy speciální školy v České Lípě, kde je moc spokojený a šťastný. Paní učitelka a paní asistentky ho moc chválí, jak je šikovný a krásně spolupracuje. Rád poslouchá písničky, jezdí na výlety a pozoruje okolí.

Nadace Naše dítě pomáhá již od roku 1993 dětem týraným, zneužívaným, mentálně i fyzicky handicapovaným, opuštěným a dětem, které se ocitnou v obtížné životní situaci. Kromě přímé finanční podpory ohrožených dětí a organizací, které děti chrání, poskytuje bezplatné právní poradenství, tvoří osvětové kampaně a snaží se prosazovat legislativní změny k lepší ochraně dětí. V letech 2009 až 2019 úzce spolupracovala se sítí drogerií ROSSMANN na charitativním projektu Dejme úsměv dětem. Za těchto deset let se podařilo získat finanční prostředky v celkové hodnotě více než 57 000 000 korun na podporu vybraných projektů.

Zobrazit všechny projekty

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích