Menu

Automobil pro Sebíka

Sdílet na Facebooku

Sebastianovi bude brzy 6 let. Trpí progresivní spinální svalovou atrofií II. typu. Sebík nesedí, nechodí, pohybuje se pouze na vozíčku a mít spolehlivé prostorné auto je pro něj moc důležité, bez něho se neobejde. Žije sám s tatínkem. Dlouhou dobu musel být v ústavní péči, ale Sebíkův otec udělal vše proto, aby si ho mohl vzít domů do své péče. Aktuálně upravuje byt na bezbariérový a snaží se Sebastiánkovi maximálně věnovat. Chodí do práce, Sebík navštěvuje denní stacionář, společně jezdí za kamarády, na rehabilitace a do lázní. Sebík je společenský, milý, upovídaný a usměvavý kluk, má rád společnost a zapojení mezi vrstevníky je pro něho moc důležité.

Teď čekáme na dodání elektrického vozíku, na který se Sebík moc těší a já také, protože vím, že je to pro něj zase kousek šance, jak se samostatně zapojit mezi děti. Budu velmi rád za jakoukoliv pomoc, která mi pomůže udělat život Sebastiánka šťastnější a komfortnější. Snažím se, aby měl život stejně plnohodnotný jako my ostatní, i když musí čelit tolika překážkám,“ řekl chlapcův tatínek.

Nadace Naše dítě pomáhá již od roku 1993 dětem týraným, zneužívaným, mentálně i fyzicky handicapovaným, opuštěným a dětem, které se ocitnou v obtížné životní situaci. Kromě přímé finanční podpory ohrožených dětí a organizací, které děti chrání, poskytuje bezplatné právní poradenství, tvoří osvětové kampaně a snaží se prosazovat legislativní změny k lepší ochraně dětí. V letech 2009 až 2019 úzce spolupracovala se sítí drogerií ROSSMANN na charitativním projektu Dejme úsměv dětem. Za těchto deset let se podařilo získat finanční prostředky v celkové hodnotě více než 57 000 000 korun na podporu vybraných projektů.

Zobrazit všechny projekty

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích