Menu

Pomoc seniorům

Sdílet na Facebooku

Elpida znamená řecky „naděje“ a v době koronavirové pandemie jí pro seniory skutečně je. Bezplatná telefonická krizová Linka seniorů 800 200 007 pomáhá denně více než 300 volajícím seniorům i pečujícím o seniory a poskytuje jim odbornou psychosociální pomoc, pomáhá zorientovat se v aktuální situaci, případně sestavit individuální krizový plán, zajišťuje individuální dobrovolnickou pomoc s obstaráním každodenních potřeb. Vzdělávací Centrum Elpida připravuje on-line výuku a přenos svých populárních programů a motivuje seniory k aktivitě, pozitivní a dobré náladě. Oblíbený časopis Vital distribuuje do domovů pro seniory a pečovatelských zařízení.

I váš hlas rozhodl - díky vám jsme Centru Elpida věnovali finanční částku ve výši 233 709 Kč, která částečně pokryla náklady spojené s provozem bezplatné krizové linky a vytvořením podmínek pro on-line výuku seniorů.

Elpida od roku 2002 pomáhá seniorům zůstat samostatnou, sebevědomou a respektovanou součástí společnosti prostřednictvím 5 hlavních projektů: vzdělávacích a kulturních center pro seniory, bezplatné telefonické krizové Linky seniorů, společenského časopisu (nejen) pro seniory Vital, kampaně OLD´S COOL za pozitivní vnímání stáří a projektu Ponožky od babičky.

Zobrazit všechny projekty

Líbí se vám náš obsah? Sledujte nás na sociálních sítích