Menu
11. dubna 2024
Psychické problémy si nevybírají a čím dál častěji potkávají také děti. Tohoto faktu si je vědoma i drogerie ROSSMANN, které je problematika péče o mysl i tělo a podpora relaxace a psychické vyrovnanosti velmi blízká. Ode dneška 10. 4. až do 7. 5. 2024 tak mohou členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB proměnit své nevyčerpané body z nákupů v dobrý skutek a pomoci přerozdělit částku 2 000 000 Kč mezi tři vybrané příběhy, kde smutek, rozbitá duše a psychická nepohoda hrají velkou roli. Ať už se jedná o pomoc maminkám samoživitelkám skrze zlepšení mobilní aplikace FandiMat, pořízení invalidních vozíčků pro dvojčátka Amálku a Natálku, jejichž život ovlivnila dětská mozková obrna či pomoc při uzdravení raněných duší sester Elišky a Gábiny.
 

Krása je pomáhat si navzájem. Toho se drží drogerie ROSSMANN, která i v roce 2024 spouští další ročník svého úspěšného charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ. O tom, jak bude rozdělena částka 2 000 000 korun rozhodují opět zákazníci, kteří mohou v daném období v mobilní aplikaci věrnostního programu ROSSMANN CLUB hlasovat pro příběh, který je osloví nejvíce. Jeden bod představuje jeden hlas a hlasovat je možné opakovaně, a to pro všechny příběhy.

„Jsme si vědomi, že bolavá duše není stigma ani ostuda a psychická onemocnění si zaslouží stejnou pozornost a péči jako ty ostatní. A tak v rámci letošní první vlny charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ představujeme našim zákazníkům tři příběhy, kde i psychická pohoda a duševní zdraví hrají velkou roli. My pevně věříme, že se nám i v těchto případech s aktivní podporou našich milých zákazníků podaří efektivně pomoci,“ komentuje Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN.

FandiMat – aplikace, která pomůže darovat věci potřebným

Aplikaci FandiMat využívá už několik tisíc lidí a propojuje tak ty, kteří chtějí pomáhat, s těmi, kteří takovou pomoc potřebují – ať už jde o samoživitelky, seniory a seniorky, rodiny v nouzi, handicapované nebo konkrétní neziskové organizace a jejich klientky a klienty. Díky FandiMatu se zatím podařilo propojit stovky lidí a doručit pomoc tam, kde je tolik potřeba. Zároveň FandiMat podporuje udržitelnost tím, že starším věcem dává nový život a smysl. Pomozte nám naplnit naši vizi a podpořte aplikaci materiální pomoci FandiMat. Díky vaší podpoře v aplikaci ROSSMANN CLUB bude možné aplikaci dále provozovat a vylepšit její fungování tak, aby sloužila ještě většímu počtu lidí a propojovala snadněji ty, kteří pomoc nabízejí, s těmi, kteří ji potřebují. Děkujeme, že fandíte s námi!

Invalidní vozíčky pro dvojčátka

Amálka a Natálka jsou šestileté holčičky, které měly těžký start do života. Ačkoli bylo mamince od počátku těhotenství špatně, všechna vyšetření byla vždy v pořádku. Do okamžiku akutních problémů spojených s krvácením a předčasného narození holčiček v 29. týdnu s porodní váhou jen lehce přes kilo. Ačkoli se holky o svůj život popraly, po půl roce se rodiče dozvěděli jejich diagnózu – dětská mozková obrna. Rodiče nyní pro dvojčátka shánějí finanční pomoc na pořízení invalidních vozíčků, na které mají podle pojišťovny nárok až za dva roky a jejich koupě přesahuje finanční možnosti rodiny. Pomozte v aplikaci ROSSMANN CLUB podpořit nákup invalidních vozíků, které by poskytly Amálce a Natálce nejen větší komfort, ale především možnost lépe se zapojit do běžných denních aktivit a být více samostatné.

Uzdravení raněných duší sester Elišky a Gábiny

Sestry Eliška a Gábina se ocitly v důsledku neutěšené situace a vztahů v rodině na pokraji duševní propasti. 11letá Eliška je tichá a ostýchavá dívka. Má jediné přání, aby její maminka a sestra byly v pořádku. Dnes 18letá Gábina trpí již 3 roky duševním onemocněním – od 15 let bojovala s anorexií, která ji málem stála život. Na poslední chvíli byla hospitalizována, ke všemu se však bohužel přidaly další diagnózy, úzkosti a deprese. S mladší Eliškou je možné ještě pracovat, aby se její psychické zdraví nedostalo do nevratného stavu jako u její starší sestry. Ačkoliv maminka Anna zůstala s dcerami sama a také má zdravotní problémy, snaží se svým dcerám dopřát maximum a doufá, že díky odborné pomoci všechny dosáhnou stabilizace jejich psychického stavu. Zaujal vás tento příběh? Dívky potřebují psychoterapie, nutriční poradenství a další terapie, které by vedly ke stabilizaci jejich duševního stavu. Hlasujte a svými body z věrnostního programu ROSSMANN CLUB přispějte na zajištění lepší kvality života skrze duševní péči, aby dívky našly tolik potřebnou podporu a mohly mít krásnější život.

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Tisková zpráva ke stažení
Fandi mámám_FandiMat aplikace_foto ke stažení
KlaPeto_Invalidní vozíčky pro dvojčátka_foto ke stažení
Neposeda_Uzdravení raněných duší sester Elišky a Gábiny_ilustrační foto ke stažení