Menu
18. března 2024
Síť drogerií ROSSMANN se stala v rámci svého dlouhodobého charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ hlavním dárcem pro pořízení pátého pražského babyboxu, který bude vůbec prvním na Praze 4. Babybox byl na konci února letošního roku instalován v areálu Ústavu pro péči o matku a dítě známého jako Podolská porodnice. Tuto sobotu 16. března proběhlo jeho slavnostní zprovoznění. 
 

V pořadí 88. babybox v České republice je umístěn u hlavního vstupu do areálu Ústavu pro péči o matku a dítě, ve které se každoročně narodí přes 4 000 dětí. „Věříme, že každý nový babybox má potenciál zachránit nevinný dětský život a jsme hrdí, že můžeme podporovat tento smysluplný projekt,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN. Ze strany drogerie ROSSMANN se zdaleka nejedná o první pomoc tímto směrem. V rámci charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ spolu se svými zákazníky přispěla drogerie ke zprovoznění již pěti babyboxů v rámci celé České republiky.

Slavnostního otevření nového pražského babyboxu se zúčastnil zakladatel babyboxů v České republice Ludvík Hess, Zdeněk Juřica coby zástupce společnosti MONTEL vyrábějící babyboxy a ředitel Ústavu pro péči o matku a dítě doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc., který v sobotu 16. března zároveň oslavil významné životní jubileum v podobě sedmdesátých narozenin. „V Ústavu pro péči o matku a dítě věříme a víme, že život je největším darem. Naším posláním je přivádět nové životy na svět a zachraňovat každý z nich. Otevření babyboxu v Ústavu pro péči o matku a dítě představuje další krok k naplnění našeho poslání a naší smysluplné práce pro společnost,“ komentuje doc. MUDr. Jaroslav Feyereisl, CSc.


Slavnostní otevření 88. babyboxu v Ústavu pro matku a dítě v Prah 4-Podolí.

„Za necelých 19 let pomohly babyboxy vstoupit do nového života 262 odloženým děťátkům, z toho v Praze jich bylo 47 a já jsem velmi vděčný a děkuji za dlouhodobou spolupráci, kterou nám drogerie ROSSMANN v rámci naší cesty poskytuje,“ říká Ludvík Hess, zakladatel babyboxů v České republice.


Zakladatel babyboxu Ludvík Hess s Václavou Svobodovou (specialistkou interní a externí komunikace ROSSMANN) a doc. MUDr. Jaroslavem Feyereislem, CSc. (ředitelem ÚPMD, Praha 4-Podolí).

 

Babyboxy rozmístěné po celé České republice pomohly od roku 2005 vstoupit do nového života 143 holčičkám a 119 chlapcům. Spolu s novým babyboxem v Ústavu pro péči o matku a dítě je v Praze aktuálně 5 babyboxů, do kterých bylo odloženo už pět desítek dětí.

Tisková zpráva ke stažení
Slavnostní otevření 88. babyboxu v Praze 4_společná fotografie ke stažení
ROSSMANN jako hlavní dárce 88. babyboxu se zakladatelem projektu a ředitelem ÚPMD_fotografie ke stažení