16. listopadu 2023
Po úspěšných letošních dvou vlnách charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ, během nichž daroval ROSSMANN dohromady dva miliony korun, rozhodovali zákazníci prostřednictvím aplikace ROSSMANN CLUB od 18. 10. do 14. 11. 2023 o rozdělení dalších 1,8 milionu korun. Částka ve výši 261 235 Kč bude tak věnována na instalaci nového Babyboxu v Kyjově, 299 069 Kč poputuje za Katkou a dalšími maminkami samoživitelkami, 297 733 Kč pomůže devítileté Marušce k možnosti pořízení digitálních pomůcek, 325 801 Kč přispěje malé Klárce na tolik potřebné cvičení, 334 776 Kč dopomůže k zajištění Vánoc plných radosti pro babičky a dědečky a 281 386 Kč zajistí odborné stimulace a terapie pro Karolínku a další děti.

Během letošní třetí vlny dobročinného projektu KDE SRDCE POMÁHÁ drogerie ROSSMANN bylo představeno ve spolupráci s neziskovými organizacemi šest příběhů, v rámci nichž mohli zákazníci podpořit jak postižené děti, tak osamocené seniory, maminky samoživitelky nebo přispět k záchraně odložených miminek. O rozdělení 1,8 milionu korun se opět postarali členové věrnostního programu ROSSMANN CLUB, kteří své nevyčerpané body proměnili v dobrý skutek a věnovali je příběhu, který je nejvíce oslovil. Jeden bod představoval jeden hlas a hlasovat bylo možné opakovaně, a to pro všechny příběhy.

„Děkujeme všem našim zákazníků, kteří se aktivně zapojili do letošní třetí vlny našeho charitativního projektu KDE SRDCE POMÁHÁ. Jejich neutuchající zájem nás nejen velmi potěšil, ale zároveň nám opět ukázal a potvrdil, jak skvělou komunitu lidí ROSSMANN CLUB v sobě má,“ říká Olga Stanley, manažerka komunikace sítě drogerií ROSSMANN.

Babybox pro odložené děti v Kyjově

Babyboxů je v České republice stále nedostatek, což je obrovská škoda, zachránily totiž doposud již 253 bezbranných miminek. Zapsaný spolek BABYBOX nedostává žádné příspěvky od státu, ale svoji činnost provozuje výhradně z prostředků dárců, ať už jsou jimi společnosti, či velkorysí jednotlivci. Vybrané prostředky ve výši 261 235 Kč budou použity na nový Babybox v Kyjově.

Babybox

Pomoc Katce a dalším maminkám samoživitelkám

Katka je samoživitelkou dvou dětí. Za svůj životní příběh se nejprve styděla a váhala, zda se přihlásit o pomoc do projektu Fandi mámám. Díky projektu, který jí pomohl materiálně, si uvědomila, že i ona může pomáhat dalším maminkám samoživitelkám postavit se na vlastní nohy a dále se rozvíjet. Ačkoliv je situace Katky stále složitá, sama dobrovolničí pro Fandi mámám a snaží se pomáhat i dalším maminkám. Sama ví, že zejména vzájemná podpora dokáže člověka rychleji posunout vpřed. Ráda by pro organizaci pracovala, stejně jako další samoživitelky, které projekt Fandi mámám zaměstnává. Získaná částka 299 069 Kč podpoří maminku Katku i další maminky samoživitelky a organizaci Fandi mámám.

Fandi mámám

Digitální pomůcky pro Marušku

Maruška je devítiletá holčička s velkým zájmem o jakékoliv okolní dění, stejně jako další děti v jejím věku. Snaží se poznávat svět kolem sebe, být stejně aktivní a dovádět. Narodila se ale s kombinovanou vrozenou vadou zraku, která jí toto snažení každý den komplikuje. Marušce zhoršuje vidění degenerace sítnice, atrofie zrakového nervu, silná světloplachost a barvoslepost, takže ostře vidí jen na pár centimetrů, ale ani s dioptrickými brýlemi to není žádná hitparáda. Každodenní běžné úkony se tak pro ni stávají často výzvou. 297 733 Kč poputuje na pořízení kompenzačních pomůcek, které Marušce ulehčí každodenní zvládání handicapu, aby mohla prožít dětství stejně aktivně jako ostatní děti.

NPV

Cvičení a kompenzační pomůcky pro Klárku

Klárka trpí svalovou pletencovou dystrofií, epilepsií a postihla ji mutace dvou genů, přičemž jeden je spojený se svalovým onemocněním, ten druhý zatím není znám, takže ani rodina neví, co je ještě může v souvislosti s Klárčinou diagnózou čekat. Navštěvuje různé terapie (ergoterapie a hipoterapie), rehabilitace (neurorehabilitace, bazény), logopedii atd. Získané finance ve výši 325 801 Kč přispějí na delfinoterapii, rehabilitace či kompenzační pomůcky, které pomohou Klárce v dalším rozvoji.

NND

Vánoce plné radosti pro babičky a dědečky

Ne každý má v životě to štěstí, že poslední chvíle svého života může trávit doma či se svými nejbližšími. Nadační fond Úsměv seniorům se zaměřuje na podporu seniorů, kteří žijí v domovech pro seniory, LDN a podobných zařízeních. Ať už drobným balíčkem, nebo zážitkem se jim snaží zpestřit každodenní rutinu a vnést jim do života trošku radosti a my věříme, že získaná částka 334 776 Kč jim v tomto snažení bude prospěšná. Každý z nás jednou bude starý a udělá nám radost i malá drobnost.

Usmev seniorum

Odborné stimulace a terapie pro Karolínku

Pětileté Karolínce život připravil do začátku mnoho překážek. Kvůli akutnímu chirurgickému zákroku u její maminky se narodila předčasně. V prvním roce života jí byla diagnostikována dětská mozková obrna a celoživotní zrakové vady. To vše byl pro rodiče velký šok. Těžkou situací je provází poradkyně Martina z rané péče, která dojíždí za rodinou domů. Ukazuje rodičům, jak Karolínku vzpřimovat, jak ji podporovat v pohybu a jak trénovat její zrak. Pomáhá rodině hledat cesty, jak žít co nejnormálnější život. Díky neúnavné práci chodí dnes Karolínka do mateřské školky a rodiče věří, že zvládne i docházku do školy. Čeká ji však ještě dlouhá cesta, na které se neobejde bez odborné pomoci. 281 386 Kč poputuje na odborné konzultace pro Karolínku i další děti s postižením, kterým včasná pomoc dává šanci na samostatnější život.

Spolecnost pro ranou peci

Projekt KDE SRDCE POMÁHÁ je součástí dlouhodobé strategie společnosti ROSSMANN, která propojuje charitativní činnost s dalšími aktivitami společnosti a je také úzce spojena s celkovou komunikací značky ROSSMANN – A život je krásnější. Více informací o charitativním projektu naleznete na webu www.rossmann.cz/pomahame a na sociálních sítích společnosti.

Tisková zpráva ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 3. vlna 2023_Babybox_fotografie ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 3. vlna 2023_Fandi mámám_Katka_fotografie ke stažení
KDE SRDCE POMÁHÁ 3. vlna 2023_Nadace prof. Vejdovského_Maruška_fotografie ke stažení