Menu

O projektu 2017

V osmém ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem, která proběhla v týdnu od 11. do 15. září ve všech prodejnách ROSSMANN, bylo vybráno celkem 5 118 426 Kč. Od počátku kampaně se podařilo získat přes 46 miliónů korun na pomoc ohroženým dětem v celé České republice. Síť drogerií a parfumerií ROSSMANN darovala výtěžek Nadaci Naše dítě, která finance přerozdělila na pomoc vybraným azylovým domům, dětem z Klokánků, na výcvik 3 asistenčních psů, na obnovu babyboxu a na individuální podporu sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi. Více ZDE.

logo_2017

Dejme úsměv dětem

Již osmým rokem spolu s vámi pomáháme

I letos jsme společně s vaší pomocí dokázali v charitativní kampani Dejme úsměv dětem vybrat nejméně 5 000 000 Kč na pomoc ohroženým dětem. Jak jste se mohli zapojit? Jednoduše. V týdnu od 11. do 15. září 2017 nakupit v prodejnách ROSSMANN výrobky označené logem projektu Dejme úsměv dětem. Částku, kterou jste zaplatili za tyto výrobky, jsme věnovali Nadaci Naše dítě pro účely finanční podpory vybraných azylových domů, dětí z Klokánku, výcviku 3 asistenčních psů, obnovy baby boxu a na podporu individuálních žádostí sociálně slabých rodin s handicapovanými dětmi.

8. ročník charitativní kampaně dostal nejen nový název „Dejme úsměv dětem“, ale i nové logo, které je svou červenobílou kombinací laděno do korporátních barev společnosti ROSSMANN. Celý výtěžek z prodeje označených produktů (vyjma DPH) byl věnován dětem, které pomoc potřebují.

Tváří kampaně se stali její dlouholetí patroni Alice Bendová a Dominik Hašek.

Během předchozích sedmi ročníků se podařilo přerozdělit více než 41 milionů korun. Jsme rádi, že i letos přibylo dalších 5 milionů, které pomohou rozzářit tváře mnoha dětí.

Finanční prostředky 8. ročníku charitativní kampaně Dejme úsměv dětem byly využity na následující účely:

1. Azylové domy pro matky s dětmi
Deset vybraných azylových domů pro matky s dětmi po celé ČR získalo příspěvky v hodnotě 200 000 Kč na konkrétní vzdělávací program nebo na předem vybrané projekty (např. volnočasové aktivity pro děti, videotrénink pro nácvik komunikace mezi matkou a dítětem, kurz finanční gramotnosti, kurz vaření, výchovné poradenství s psychoterapií).

 

2. Fond ohrožených dětí Klokánek 
Finanční prostředky byly využity na pokrytí letních ozdravných pobytů pro 160 dětí umístěných v Klokáncích v celé České republice.

 

3. Babybox pro odložené děti
Částku 300 000 Kč jsme věnovali na obnovu jednoho babyboxu, a to v nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně.

 

4. HELPPES
Uhradili jsme výcvik tří asistenčních pejsků pro vybrané handicapované děti.

 

5. Nadace Naše dítě
Finanční prostředky byly použity na pokrytí individuálních žádostí sociálně slabých rodin, které pečují o handicapované děti.

 

Děkujeme, že jste zakoupili výrobky označené logem smajlíka a pomohli nám vykouzlit úsměvy na dětských tvářích.

full_2017 


Zprávy pro média

TZ_Dejme úsměv dětem_po kampani_NND.pdf
TZ_Dejme úsměv dětem.pdf